Syksyinen possurulla - Yhteishyvä

Syksyinen possurulla

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Porsaan ulkofileetä
3 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

TÄYTE:

2 kpl
Hapanta omenaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
1 tl
Sokeria
1 kpl
Vaaleaa leipää

SITOMISEEN:

Kutistumatonta puuvillalankaa

PAISTAMISEEN:

Öljyä

UUNIVUOKAAN:

3 dl
Lihalientä
1 dl
Valkoviiniä
Lisäksi rosmariinillä maustettuja omenoita, sipuleita, punasipuleita ja luumuja

Näin teet

1

Valmista ensin täyte. Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää omenakuutiot ja mausta. Sekoita joukkoon hienonnettu leipäviipale. Nosta seos jäähtymään. Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji lihaa kevyesti nyrkillä tai lihanuijalla. Mausta lihan pinta sinapilla, suolalla ja rouhitulla pippurilla. Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla. Paista lihakäärön pinta pannulla kauniin ruskeaksi. Mausta lihan pinta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Kaada vuokaan kuumaa lihalientä ja loraus valkoviiniä. Kypsennä 150 asteessa reilun tunnin ajan tai kun sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa muutaman kerran paistamisen aikana. Nosta reilusti lohkotut hedelmät ja sipulit paahtumaan toiseen uunivuokaan noin 20 minuuttia ennen fileen kypsentymistä. Anna fileen vielä hetken aikaa vetäytyä folion tai kannen alla. Paistoliemestä voit valmistaa kastikkeen lisäämällä siihen lorauksen kermaa ja suurustamalla kastikesuurusteella sen. Poista langat ja viipaloi liha tarjolle.

Resepti
Katri Shröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa