Tacopasteijat

Arvostele resepti
25 Kappaletta

Tacopasteijat saavat lisäpotkua chilitahnasta ja maustetusta tuorejuustosta. Ihanat suolaiset naposteltavat sopivat hyvin niin kahvipöytään kuin illanistujaisiin.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoja
250 gmargariinia
1 tlleivinjauhetta
1 kpl(250 g) maitorahkaa

Täyte

3/4 dlpitkäjyväistä riisiä
250 gnaudan jauhelihaa
1/2 - 1 tlsuolaa
2 rkltaco-mausteseosta
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
1/2 kplpunaista paprikaa
100 gmaustettua tuorejuustoa, esim. taco

Voiteluun

1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista ja mausta jauheliha. Nosta pannu syrjään. Pilko paprika ja sekoita jauhelihaan tuorejuuston kanssa. Anna jäähtyä.

    Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halk. n. 10 cm) kiekkoja. Nosta kiekolle lusikallinen täytettä. Nosta kolmesta kohtaa taikinan reuna täytteen päälle nyytiksi ja paina kiinni. Voitele munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 - 1 tl Suolaa, 2 rkl Taco-mausteseosta, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Punaista paprikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025