Tacopasteijat

Nappaa talteen!
Tacopasteijat saavat lisäpotkua chilitahnasta ja maustetusta tuorejuustosta. Ihanat suolaiset naposteltavat sopivat hyvin niin kahvipöytään kuin illanistujaisiin.
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 250 g | margariinia |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 3/4 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 250 g | naudan jauhelihaa |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | taco-mausteseosta |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 100 g | maustettua tuorejuustoa, esim. taco |
| Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista ja mausta jauheliha. Nosta pannu syrjään. Pilko paprika ja sekoita jauhelihaan tuorejuuston kanssa. Anna jäähtyä.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halk. n. 10 cm) kiekkoja. Nosta kiekolle lusikallinen täytettä. Nosta kolmesta kohtaa taikinan reuna täytteen päälle nyytiksi ja paina kiinni. Voitele munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Tacopasteijat
Tacopasteijat saavat lisäpotkua chilitahnasta ja maustetusta tuorejuustosta. Ihanat suolaiset naposteltavat sopivat hyvin niin kahvipöytään kuin illanistujaisiin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 250 g | margariinia |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
Täyte | |
| 3/4 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 250 g | naudan jauhelihaa |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| 2 rkl | taco-mausteseosta |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 100 g | maustettua tuorejuustoa, esim. taco |
Voiteluun | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus
- 1
Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista ja mausta jauheliha. Nosta pannu syrjään. Pilko paprika ja sekoita jauhelihaan tuorejuuston kanssa. Anna jäähtyä.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halk. n. 10 cm) kiekkoja. Nosta kiekolle lusikallinen täytettä. Nosta kolmesta kohtaa taikinan reuna täytteen päälle nyytiksi ja paina kiinni. Voitele munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Ravintosisältö
129
Energiaa kcal
540
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,1 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
129
Energiaa kcal
540
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,1 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 - 1 tl Suolaa, 2 rkl Taco-mausteseosta, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, Punaista paprikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












