Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista ja mausta jauheliha. Nosta pannu syrjään. Pilko paprika ja sekoita jauhelihaan tuorejuuston kanssa. Anna jäähtyä.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halk. n. 10 cm) kiekkoja. Nosta kiekolle lusikallinen täytettä. Nosta kolmesta kohtaa taikinan reuna täytteen päälle nyytiksi ja paina kiinni. Voitele munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
129
540
7,4 g
2,2 g
10,1 g
0,6 g
0,4 g
5,1 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
0,5 - 1 tl Suolaa,
2 rkl Taco-mausteseosta,
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,
Punaista paprikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli