Tee ensin mansikkasose. Pane jäiset mansikat kattilaan, lisää sokeri ja 2 rkl vettä. Anna mansikoiden kiehua noin 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.
Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ne leivinpaperille. Pane sokeri, siirappi ja voi pieneen kattilaan. Keitä 1 minuutti. Jos popcornit ovat suolattomia, mausta karamelliseos suolalla. Valuta se kuumana popcornien päälle. Kääntele kahdella lusikalla niin, että karamelli sekoittuu popcorneihin.
Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää mascarpone ja jogurtti. Mausta vaahto raastetulla appelsiinin kuorella.
Paloittele keksit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon koputtelemalla kuorta esimerkiksi lusikalla. Lado ainekset kerroksittain isoon lasikulhoon niin, että päällimmäiseksi tulee kerros jogurttivaahtoa ja pinnalle popcorneja.
Vinkki: Pystytä kolme tähtisädetikkua klementiiniviipaleisiin tai rypäleisiin, jotta ne pysyvät pystyssä. Voit käyttää myös kakkukynttilöitä.
Lue lisää
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
507
2125
29,8 g
20,0 g
50,3 g
50,2 g
2,0 g
6,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
150 g Bastogne-keksejä,
4 dl Popcorneja,
0,5 tl Sormisuolaa, halutessasi,
2 tl Vaniljasokeria,
Appelsiinin raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli