Tähtisädetrifle - Yhteishyvä

Tähtisädetrifle

???
Annokset
6
Ruokavalio
Neljä, kolme, kaksi, yksi… Juhlista uutta vuotta sädehtivillä tähtisädetikuilla ja täyteläisellä triflellä. Tämä jälkkäri on kuin ilman uunia valmistettava kulhokakku.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Bastogne-keksejä
3 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Granaattiomena

MANSIKKASOSE

250 g
Pakastemansikoita
1/2 dl
Sokeria

MAKEAT POPCORNIT

4 dl
Popcorneja
1/2 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Siirappia
1 1/2 rkl
Voita
1/2 tl
Sormisuolaa, halutessasi

JOGURTTIVAAHTO

2 dl
Vispikermaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
Mascarponejuustoa
3 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori

Näin teet

1

Tee ensin mansikkasose. Pane jäiset mansikat kattilaan, lisää sokeri ja 2 rkl vettä. Anna mansikoiden kiehua noin 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.

250 g
Pakastemansikoita
1/2 dl
Sokeria
2

Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ne leivinpaperille. Pane sokeri, siirappi ja voi pieneen kattilaan. Keitä 1 minuutti. Jos popcornit ovat suolattomia, mausta karamelliseos suolalla. Valuta se kuumana popcornien päälle. Kääntele kahdella lusikalla niin, että karamelli sekoittuu popcorneihin.

4 dl
Popcorneja
1/2 dl
Fariinisokeria
1/2 dl
Siirappia
1 1/2 rkl
Voita
1/2 tl
Sormisuolaa, halutessasi
3

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää mascarpone ja jogurtti. Mausta vaahto raastetulla appelsiinin kuorella.

2 dl
Vispikermaa
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Sokeria
200 g
Mascarponejuustoa
3 dl
Turkkilaista jogurttia
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
4

Paloittele keksit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon koputtelemalla kuorta esimerkiksi lusikalla. Lado ainekset kerroksittain isoon lasikulhoon niin, että päällimmäiseksi tulee kerros jogurttivaahtoa ja pinnalle popcorneja.

150 g
Bastogne-keksejä
3 kpl
Klementiiniä
1 kpl
Granaattiomena
5

Vinkki: Pystytä kolme tähtisädetikkua klementiiniviipaleisiin tai rypäleisiin, jotta ne pysyvät pystyssä. Voit käyttää myös kakkukynttilöitä.

Lue lisää

Muita ruokaideoita uudenvuoden juhliin

Katso myös ohje ihanaan puolukkakuohuun

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 16.11.2017
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja50 g302 g
Proteiinia7 g39 g
Rasvaa30 g179 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj2125 12747
Energiaa kcal507 3044

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Bastogne-keksejä

  • 4 dl Popcorneja

  • 0,5 tl Sormisuolaa, halutessasi

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Appelsiinin raastettu kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja50 g302 g
Proteiinia7 g39 g
Rasvaa30 g179 g
Kuituja2 g12 g
Energiaa kj2125 12747
Energiaa kcal507 3044

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g Bastogne-keksejä

  • 4 dl Popcorneja

  • 0,5 tl Sormisuolaa, halutessasi

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Appelsiinin raastettu kuori

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.