Tähtisädetrifle

Nappaa talteen!
Neljä, kolme, kaksi, yksi… Juhlista uutta vuotta sädehtivillä tähtisädetikuilla ja täyteläisellä triflellä. Ilman uunia valmistettavaan kulhokakkuun tulee mansikkaa, karamellipopcorneja ja jogurttivaahtoa.
| 150 g | keksejä (esim. bastogne) |
| 3 kpl | klementiiniä |
| 1 kpl | granaattiomena |
| Mansikkasose | |
|---|---|
| 250 g | pakastemansikoita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | vettä |
| Makeat popcornit | |
| 4 dl | popcorneja |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1 1/2 rkl | voita |
| 1/2 tl | sormisuolaa, halutessasi |
| Jogurttivaahto | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | mascarponejuustoa |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
- 1.
Tee ensin mansikkasose. Pane jäiset mansikat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Anna mansikoiden kiehua noin 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.
- 2.
Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ne leivinpaperille. Pane sokeri, siirappi ja voi pieneen kattilaan. Keitä 1 minuutti. Jos popcornit ovat suolattomia, mausta karamelliseos suolalla. Valuta karamelliseos kuumana popcornien päälle. Kääntele kahdella lusikalla niin, että karamelli sekoittuu popcorneihin.
- 3.
Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää mascarpone ja jogurtti. Mausta vaahto raastetulla appelsiinin kuorella.
- 4.
Paloittele keksit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon koputtelemalla kuorta esimerkiksi lusikalla. Lado ainekset kerroksittain isoon lasikulhoon niin, että päällimmäiseksi tulee kerros jogurttivaahtoa ja pinnalle popcorneja.
Tähtisädetrifle
Neljä, kolme, kaksi, yksi… Juhlista uutta vuotta sädehtivillä tähtisädetikuilla ja täyteläisellä triflellä. Ilman uunia valmistettavaan kulhokakkuun tulee mansikkaa, karamellipopcorneja ja jogurttivaahtoa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | keksejä (esim. bastogne) |
| 3 kpl | klementiiniä |
| 1 kpl | granaattiomena |
Mansikkasose | |
| 250 g | pakastemansikoita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | vettä |
Makeat popcornit | |
| 4 dl | popcorneja |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1 1/2 rkl | voita |
| 1/2 tl | sormisuolaa, halutessasi |
Jogurttivaahto | |
| 2 dl | vispikermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | mascarponejuustoa |
| 3 dl | turkkilaista jogurttia |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
Valmistus
- 1
Tee ensin mansikkasose. Pane jäiset mansikat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Anna mansikoiden kiehua noin 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 250 g pakastemansikoita 1/2 dl sokeria 2 rkl vettä - 2
Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ne leivinpaperille. Pane sokeri, siirappi ja voi pieneen kattilaan. Keitä 1 minuutti. Jos popcornit ovat suolattomia, mausta karamelliseos suolalla. Valuta karamelliseos kuumana popcornien päälle. Kääntele kahdella lusikalla niin, että karamelli sekoittuu popcorneihin.
Määrä Ainesosa 4 dl popcorneja 1/2 dl fariinisokeria 1/2 dl siirappia 1 1/2 rkl voita 1/2 tl sormisuolaa, halutessasi - 3
Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää mascarpone ja jogurtti. Mausta vaahto raastetulla appelsiinin kuorella.
Määrä Ainesosa 2 dl vispikermaa 2 tl vaniljasokeria 1 dl sokeria 200 g mascarponejuustoa 3 dl turkkilaista jogurttia 1 kpl appelsiinin raastettu kuori - 4
Paloittele keksit. Kuori ja viipaloi klementiinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siitä siemenet kulhoon koputtelemalla kuorta esimerkiksi lusikalla. Lado ainekset kerroksittain isoon lasikulhoon niin, että päällimmäiseksi tulee kerros jogurttivaahtoa ja pinnalle popcorneja.
Määrä Ainesosa 150 g keksejä (esim. bastogne) 3 kpl klementiiniä 1 kpl granaattiomena
Vinkki: Pystytä kolme tähtisädetikkua klementiiniviipaleisiin tai rypäleisiin, jotta ne pysyvät pystyssä. Voit käyttää myös kakkukynttilöitä.
Ravintosisältö
637
Energiaa kcal
2668
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
22,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,8 g
Hiilihydraatteja
61,3 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
637
Energiaa kcal
2668
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
22,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
69,8 g
Hiilihydraatteja
61,3 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl Popcorneja, Appelsiinin raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















