Taikinaan paketoitu possunfilee

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gporsaan sisäfileetä

Taikinakuori

3 kplvoitaikinalevyä

Täyte

3 kplpekoniviipaletta
200 gherkkusieniä
1 kplsalottisipuli
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rklhienonnettuja yrttejä. esim. persiljaa ja basilikaa

Voiteluun

muna

Konjakkikastike

3 dlkuohukermaa
2 - 3 rklkonjakkia
2 rklvoimakasta sinappia
1 rklvasikkafondia
2 rkltummaa suurustetta
1 tlrouhittua viherpippuria
suolaa

Valmistus

  1. Ota filee huoneenlämpöön ennen paistamista. Nosta voitaikinalevyt sulamaan. Valmista täyte. Leikkaa pekonit hienoksi silpuksi. Pilko herkkusienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla pekonipalojen kanssa. Nosta sieni-sipuliseos jäähtymään j...
    1

    Ota filee huoneenlämpöön ennen paistamista. Nosta voitaikinalevyt sulamaan. Valmista täyte. Leikkaa pekonit hienoksi silpuksi. Pilko herkkusienet ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla pekonipalojen kanssa. Nosta sieni-sipuliseos jäähtymään jalisää joukkoon mausteet ja hienonnetut yrtit.

  2. Ruskista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta jäähtymään.
    2

    Ruskista filee kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta jäähtymään.

  3. Nosta sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi. Nosta jäähtynyt filee taikinalevyn keskelle.
    3

    Nosta sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi. Nosta jäähtynyt filee taikinalevyn keskelle.

  4. Painele fileen pinnalle sienitäytettä ja kääri taikina fileen ympärille niin, että se kokonaan peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunivuokaan. Voitele fileepaketin pinta vatkatulla munalla ja pistele haarukalla.Paista 200 asteessa uuni...
    4

    Painele fileen pinnalle sienitäytettä ja kääri taikina fileen ympärille niin, että se kokonaan peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunivuokaan. Voitele fileepaketin pinta vatkatulla munalla ja pistele haarukalla.Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia, kunnes sisälämpötila näyttää noin 78 astetta. Nosta filee hetkeksi asettumaan ennen leikkaamista.Valmista kastike kiehauttamalla kermaa, konjakkia, sinappia ja fondia 10–15 minuuttia. Suurusta ja mausta rouhitulla viherpippurilla ja ripauksella suolaa. Leikkaa liha ja tarjoa yrttipaistinperunoiden, konjakkikastikkeen ja vihannesten kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä