Tapaninpäivän lohirullat

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohta (leveä osa kalan etupäästä)
1/2 kplsitruunan mehu
1 rklhunajaa
1 1/2 dlparmesaaniraastetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippurirouhetta
1 dlbasilikaa

Valmistus

  1. 1

    Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Tee keskelle pitkittäin viilto selkäruodon suuntaisesti. Avaa filee leikkaamalla keskikohdasta reunaan päin fileen keskeltä oikealle ja vasemmalle. Jätä reunat kiinni. Näin fileestä avautuu suorakaiteen muotoinen levy. Valuta kalalle sitruunamehua ja hunajaa. Ripottele parmesaaniraaste, suola, mustapippuri ja hienonnettu basilika kalalevylle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja viipaloi se. Nosta palat uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa juureskompotin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä