Tapaninpäivän lohirullat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tapaninpäivän lohirullat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Lohta (leveä osa kalan etupäästä)
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Hunajaa
1 1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippurirouhetta
1 dl
Basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Tee keskelle pitkittäin viilto selkäruodon suuntaisesti. Avaa filee leikkaamalla keskikohdasta reunaan päin fileen keskeltä oikealle ja vasemmalle. Jätä reunat kiinni. Näin fileestä avautuu suorakaiteen muotoinen levy. Valuta kalalle sitruunamehua ja hunajaa. Ripottele parmesaaniraaste, suola, mustapippuri ja hienonnettu basilika kalalevylle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja viipaloi se. Nosta palat uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa juureskompotin kanssa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.