Tapaninpäivän lohirullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tapaninpäivän lohirullat

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Lohta (leveä osa kalan etupäästä)
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 rkl
Hunajaa
1 1/2 dl
Parmesaaniraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippurirouhetta
1 dl
Basilikaa

Näin teet

1

Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Tee keskelle pitkittäin viilto selkäruodon suuntaisesti. Avaa filee leikkaamalla keskikohdasta reunaan päin fileen keskeltä oikealle ja vasemmalle. Jätä reunat kiinni. Näin fileestä avautuu suorakaiteen muotoinen levy. Valuta kalalle sitruunamehua ja hunajaa. Ripottele parmesaaniraaste, suola, mustapippuri ja hienonnettu basilika kalalevylle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja viipaloi se. Nosta palat uunivuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa juureskompotin kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.11.2006
Muokattu: 23.10.2019