Täytetty kalkkunafilee

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkalkkunan rintafileetä
suolaa
mustapippuria
salviaa

Täyte

50 gkuivattuja pehmeitä aprikooseja
1/2 dlsaksanpähkinöitä
1 kplvaaleaa leipää
2 - 3 rklkermaa
1/2 tlsuolaa
mustapippuria
1 tlsalviaa
2 - 3 rklhienonnettua persiljaa

Kastike

2 dlpaistolientä ja vettä
1/2 kplkanaliemikuutio tai tilkka kanafondia
1/2 - 1 dlkermaa
1 rklmakeaa hyytelöä tai hilloa
tummaa kastikesuurusta

Valmistus

  1. 1

    Valmista täyte. Pilko aprikoosit ja rouhi pähkinät. Murenna kuorittu leipä. Sekoita täytteen ainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi. Tee fileeseen vaakasuorasti terävällä veitsellä niin syvä viilto, että saat fileen avatuksi kuin kirjan. Levitä täyte avatulle fileelle ja kääri filee sitten tiiviiksi rullaksi. Kiinnitä tikuilla tai sido tukevalla puuvillalangalla. Sirottele pinnalle kevyesti suolaa, pippuria ja salviaa. Ruskista rulla kauttaaltaan isossa paistinpannussa. Siirrä paisti uunivuokaan ja pistä siihen lihalämpömittari. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu tunti eli kunnes mittari osoittaa 70 astetta. Kääri paisti folioon. Huuhdo uunivuoka tilkalla vettä, siivilöi ja mittaa se ja siirrä pieneen kattilaan. Mausta fondilla ja lisää hyytelö ja kerma. Kuumenna ja suurusta.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025