Täytetty kalkkunafilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Täytetty kalkkunafilee

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Kalkkunan rintafileetä
Suolaa
Mustapippuria
Salviaa

täyte

50 g
Kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1/2 dl
Saksanpähkinöitä
1 kpl
Vaaleaa leipää
2 - 3 rkl
Kermaa
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 tl
Salviaa
2 - 3 rkl
Hienonnettua persiljaa

kastike

2 dl
Paistolientä ja vettä
1/2 kpl
Kanaliemikuutio tai tilkka kanafondia
1/2 - 1 dl
Kermaa
1 rkl
Makeaa hyytelöä tai hilloa
Tummaa kastikesuurusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista täyte. Pilko aprikoosit ja rouhi pähkinät. Murenna kuorittu leipä. Sekoita täytteen ainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi. Tee fileeseen vaakasuorasti terävällä veitsellä niin syvä viilto, että saat fileen avatuksi kuin kirjan. Levitä täyte avatulle fileelle ja kääri filee sitten tiiviiksi rullaksi. Kiinnitä tikuilla tai sido tukevalla puuvillalangalla. Sirottele pinnalle kevyesti suolaa, pippuria ja salviaa. Ruskista rulla kauttaaltaan isossa paistinpannussa. Siirrä paisti uunivuokaan ja pistä siihen lihalämpömittari. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu tunti eli kunnes mittari osoittaa 70 astetta. Kääri paisti folioon. Huuhdo uunivuoka tilkalla vettä, siivilöi ja mittaa se ja siirrä pieneen kattilaan. Mausta fondilla ja lisää hyytelö ja kerma. Kuumenna ja suurusta.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 18.5.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.