Täytetty mozzarellaleipä

Nappaa talteen!
Täytetty mozzarellaleipä on parasta, kun tarjoat sen vastapaistettuna. Leipä on mainio kumppani esimerkiksi tomaattikeitolle tai raikkaalle salaatille.
| 12 1/2 g | (1/4 pkt) hiivaa |
| 2 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 6 - 7 dl | vehnä- tai hiivaleipäjauhoja |
| 250 g | mozzarellaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 100 g | savukinkkua |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | muna |
| hiutalesuolaa | |
- 1.
Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä leipätaikina. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota 1 tunti peitettynä.
Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Suikaloi kinkku. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Lado kinkku, mozzarella, basilika ja tomaattiviipaleet keskelle levyä. Taita ensin levyn päät täytteen päälle ja käännä päälle sitten toinen pitkä sivu. Leikkaa toinen pitkä sivu 2 cm:n levyisiksi hapsumaisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet leivän päälle. Venytä suikaleita sen verran, että saat työnnettyä niiden päät leivän alle. Anna leivän kohota 30 minuuttia.
Voitele leipä munalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta alkaa tummua.
Täytetty mozzarellaleipä
Täytetty mozzarellaleipä on parasta, kun tarjoat sen vastapaistettuna. Leipä on mainio kumppani esimerkiksi tomaattikeitolle tai raikkaalle salaatille.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 1/2 g | (1/4 pkt) hiivaa |
| 2 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 6 - 7 dl | vehnä- tai hiivaleipäjauhoja |
| 250 g | mozzarellaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 100 g | savukinkkua |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
Pinnalle | |
| 1 kpl | muna |
| hiutalesuolaa | |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä leipätaikina. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota 1 tunti peitettynä.
Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Suikaloi kinkku. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Lado kinkku, mozzarella, basilika ja tomaattiviipaleet keskelle levyä. Taita ensin levyn päät täytteen päälle ja käännä päälle sitten toinen pitkä sivu. Leikkaa toinen pitkä sivu 2 cm:n levyisiksi hapsumaisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet leivän päälle. Venytä suikaleita sen verran, että saat työnnettyä niiden päät leivän alle. Anna leivän kohota 30 minuuttia.
Voitele leipä munalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta alkaa tummua.
Ravintosisältö
488
Energiaa kcal
2043
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
488
Energiaa kcal
2043
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 12,5 g (1/4 pkt) hiivaa, 2,5 dl Kädenlämpöistä vettä, 1 tl Suolaa, Ruukkua basilikaa, Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























