Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä leipätaikina. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota 1 tunti peitettynä.
Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Suikaloi kinkku. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Lado kinkku, mozzarella, basilika ja tomaattiviipaleet keskelle levyä. Taita ensin levyn päät täytteen päälle ja käännä päälle sitten toinen pitkä sivu. Leikkaa toinen pitkä sivu 2 cm:n levyisiksi hapsumaisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet leivän päälle. Venytä suikaleita sen verran, että saat työnnettyä niiden päät leivän alle. Anna leivän kohota 30 minuuttia.
Voitele leipä munalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta alkaa tummua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
488
2043
17,3 g
6,8 g
59,8 g
4,5 g
3,0 g
19,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
12,5 g (1/4 pkt) hiivaa,
2,5 dl Kädenlämpöistä vettä,
1 tl Suolaa,
Ruukkua basilikaa,
Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli