Täytetty mozzarellaleipä - Yhteishyvä

Täytetty mozzarellaleipä

???
Annokset
6
Täytetty mozzarellaleipä on parasta, kun tarjoat sen vastapaistettuna. Leipä on mainio kumppani esimerkiksi tomaattikeitolle tai raikkaalle salaatille.
Jaa Somessa

Ainekset

12 1/2 g
(1/4 pkt) hiivaa
2 1/2 dl
Kädenlämpöistä vettä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa
2 rkl
Öljyä
6 - 7 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
250 g
Mozzarellaa
2 kpl
Tomaattia
100 g
Savukinkkua
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

PINNALLE

1 kpl
Muna
Hiutalesuolaa

Näin teet

1

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä leipätaikina. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota 1 tunti peitettynä.

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Suikaloi kinkku. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Lado kinkku, mozzarella, basilika ja tomaattiviipaleet keskelle levyä. Taita ensin levyn päät täytteen päälle ja käännä päälle sitten toinen pitkä sivu. Leikkaa toinen pitkä sivu 2 cm:n levyisiksi hapsumaisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet leivän päälle. Venytä suikaleita sen verran, että saat työnnettyä niiden päät leivän alle. Anna leivän kohota 30 minuuttia.

Voitele leipä munalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta alkaa tummua.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja60 g359 g
Proteiinia20 g119 g
Rasvaa17 g104 g
Kuituja3 g18 g
Energiaa kj2043 12258
Energiaa kcal488 2929

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 12,5 g (1/4 pkt) hiivaa

  • 2,5 dl Kädenlämpöistä vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Ruukkua basilikaa

  • Hiutalesuolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja60 g359 g
Proteiinia20 g119 g
Rasvaa17 g104 g
Kuituja3 g18 g
Energiaa kj2043 12258
Energiaa kcal488 2929

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 12,5 g (1/4 pkt) hiivaa

  • 2,5 dl Kädenlämpöistä vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Ruukkua basilikaa

  • Hiutalesuolaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.