Täytetty mozzarellaleipä | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Täytetty mozzarellaleipä

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täytetty mozzarellaleipä on parasta, kun tarjoat sen vastapaistettuna. Leipä on mainio kumppani esimerkiksi tomaattikeitolle tai raikkaalle salaatille.

Ainekset

12 1/2 g
(1/4 pkt) hiivaa
2 1/2 dl
Kädenlämpöistä vettä
1 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa
2 rkl
Öljyä
6 - 7 dl
Vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
250 g
Mozzarellaa
2 kpl
Tomaattia
100 g
Savukinkkua
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

pinnalle

1 kpl
Muna
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä leipätaikina. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota 1 tunti peitettynä.

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Suikaloi kinkku. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Lado kinkku, mozzarella, basilika ja tomaattiviipaleet keskelle levyä. Taita ensin levyn päät täytteen päälle ja käännä päälle sitten toinen pitkä sivu. Leikkaa toinen pitkä sivu 2 cm:n levyisiksi hapsumaisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet leivän päälle. Venytä suikaleita sen verran, että saat työnnettyä niiden päät leivän alle. Anna leivän kohota 30 minuuttia.

Voitele leipä munalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta alkaa tummua.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2043

488

17,3 g

6,8 g

59,8 g

4,5 g

3,0 g

19,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

12,5 g (1/4 pkt) hiivaa,

2,5 dl Kädenlämpöistä vettä,

1 tl Suolaa,

Ruukkua basilikaa,

Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli