Täytetty porsaanfilee

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gporsaan sisäfileetä
1 tlsuolaa
3/5 tlrouhittua mustapippuria

Täyte

2 dlkuivattuja aprikooseja
1 tlraastettua sitruunankuorta
1 tlrosmariini
chilimaustetta

Paistamiseen

öljyä

Sitomiseen

kutistumatonta lankaa tai cocktailtikkuja

Valmistus

  1. 1

    Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa fileeseen viilto pitkittäin lihan puoliväliin asti. Leikkaa filee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Silppua aprikoosit ja mausta ne. Levitä täyte fileelle. Kääri rullalle ja sulje kutistumattomalla langalla tai cocktailtikuilla.

    Kuumenna öljy pannulla ja ruskista fileen pinta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

    Työnnä paistomittari käärön paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on n. 80 astetta. Paketoi filee folioon hetkeksi vetäytymään. Leikkaa filee viipaleiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,6 tl Rouhittua mustapippuria, 1 tl Raastettua sitruunankuorta, 1 tl Rosmariini, Chilimaustetta, Öljyä, Kutistumatonta lankaa tai cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025