Täytetty porsaanfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Täytetty porsaanfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

700 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Suolaa
3/5 tl
Rouhittua mustapippuria

täyte

2 dl
Kuivattuja aprikooseja
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Rosmariini
Chilimaustetta

paistamiseen

Öljyä

sitomiseen

Kutistumatonta lankaa tai cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa fileeseen viilto pitkittäin lihan puoliväliin asti. Leikkaa filee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silppua aprikoosit ja mausta ne. Levitä täyte fileelle. Kääri rullalle ja sulje kutistumattomalla langalla tai cocktailtikuilla.

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista fileen pinta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Työnnä paistomittari käärön paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on n. 80 astetta. Paketoi filee folioon hetkeksi vetäytymään. Leikkaa filee viipaleiksi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1147

274

8,3 g

2,8 g

10,8 g

10,8 g

1,8 g

38,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,6 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Raastettua sitruunankuorta,

1 tl Rosmariini,

Chilimaustetta,

Öljyä,

Kutistumatonta lankaa tai cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli