Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa fileeseen viilto pitkittäin lihan puoliväliin asti. Leikkaa filee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Silppua aprikoosit ja mausta ne. Levitä täyte fileelle. Kääri rullalle ja sulje kutistumattomalla langalla tai cocktailtikuilla.
Kuumenna öljy pannulla ja ruskista fileen pinta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Työnnä paistomittari käärön paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on n. 80 astetta. Paketoi filee folioon hetkeksi vetäytymään. Leikkaa filee viipaleiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
274
1147
8,3 g
2,8 g
10,8 g
10,8 g
1,8 g
38,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,6 tl Rouhittua mustapippuria,
1 tl Raastettua sitruunankuorta,
1 tl Rosmariini,
Chilimaustetta,
Öljyä,
Kutistumatonta lankaa tai cocktailtikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli