Täytetty porsaanfileerulla - Yhteishyvä

Täytetty porsaanfileerulla

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 kg
Porsaansisäfileetä
2 tl
Suolaa
2 tl
Rouhittua mustapippuria

TÄYTE

2 dl
Pinjansiemeniä
250 g
Kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 dl
Silputtua persiljaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

FILEIDEN SITOMISEEN

Paistilankaa

PAISTAMISEEN

2 rkl
Öljyä
1 rkl
Margariinia
1 1/2 dl
Omenatäysmehua

BALSAMIVIINIETIKKASIIRAPPI

4 dl
Tummaa balsamiviinietikkaa
2 dl
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Kuivattua rosmariinia

Näin teet

1

Valmista täyte. Paahda siemenet sekoittaen kuumassa ja kuivassa pannussa kauniin värisiksi. Rouhi jäähtyneet siemenet hienoksi tehosilppurissa tai monitoimikoneessa. Suikaloi aprikoosit. Lisää aprikoosit, sitruunamehu, öljy ja persilja siementen joukkoon koneeseen. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.Poista lihasta kalvot. Tee fileen reunaan pituussuunnassa muutaman sentin paksuinen viilto, mutta älä leikkaa lihan läpi. Käännä veistä ja jatka viiltoa fileen keskelle niin, että filee avautuu täyttämistä varten. Taputtele filee ohuemmaksi levyksi ja hiero pintaan suolaa ja pippuria.Jaa täyte fileille. Kääri fileet tiiviiksi rulliksi niin, että täyte jää sisäpuolelle. Sido fileet langalla.Kuumenna rasva pannussa. Ruskista fileet yksitellen rasvassa. Nosta lihat uunivuokaan. Valuta päälle mehu. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia.Valmista balsamiviinietikkasiirappi. Mittaa kattilaan viinietikka, hunaja ja rosmariini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon melko kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes siirappi muuttuu hieman sakeammaksi. Leikkaa porsaanfileet viipaleiksi. Tarjoa liha balsamiviinietikkasiirapin kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa