Täytetty porsaanfileerulla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Täytetty porsaanfileerulla

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 1/5 kg
Porsaansisäfileetä
2 tl
Suolaa
2 tl
Rouhittua mustapippuria

täyte

2 dl
Pinjansiemeniä
250 g
Kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 dl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 dl
Silputtua persiljaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

fileiden sitomiseen

Paistilankaa

paistamiseen

2 rkl
Öljyä
1 rkl
Margariinia
1 1/2 dl
Omenatäysmehua

balsamiviinietikkasiirappi

4 dl
Tummaa balsamiviinietikkaa
2 dl
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Kuivattua rosmariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista täyte. Paahda siemenet sekoittaen kuumassa ja kuivassa pannussa kauniin värisiksi. Rouhi jäähtyneet siemenet hienoksi tehosilppurissa tai monitoimikoneessa. Suikaloi aprikoosit. Lisää aprikoosit, sitruunamehu, öljy ja persilja siementen joukkoon koneeseen. Pyöräytä tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.Poista lihasta kalvot. Tee fileen reunaan pituussuunnassa muutaman sentin paksuinen viilto, mutta älä leikkaa lihan läpi. Käännä veistä ja jatka viiltoa fileen keskelle niin, että filee avautuu täyttämistä varten. Taputtele filee ohuemmaksi levyksi ja hiero pintaan suolaa ja pippuria.Jaa täyte fileille. Kääri fileet tiiviiksi rulliksi niin, että täyte jää sisäpuolelle. Sido fileet langalla.Kuumenna rasva pannussa. Ruskista fileet yksitellen rasvassa. Nosta lihat uunivuokaan. Valuta päälle mehu. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia.Valmista balsamiviinietikkasiirappi. Mittaa kattilaan viinietikka, hunaja ja rosmariini. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kokoon melko kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes siirappi muuttuu hieman sakeammaksi. Leikkaa porsaanfileet viipaleiksi. Tarjoa liha balsamiviinietikkasiirapin kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.