Etsi kuhafileestä ruotorivi sormella tunnustellen. Leikkaa viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista kapea kiilamainen pala ruotoineen. Puolita fileet pitkittäin ja mausta suolalla.
Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit, säästä vähän lehtiä koristeluun. Sekoita tuorejuustoon puolet yrteistä, sitruunanmehu, kuoriraaste ja pippuri.
Levitä juustoseos kaloille. Ripottele loput yrtit päälle ja kääri kalat rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Lisää viini ja halutessasi nokare voita jokaisen rullan päälle.
Paista kuharullia 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele sitruunaviipaleilla ja yrteillä.
Vinkki: Tarjoa herkullinen liemi kastikkeena.
Vinkki: Kokeile lehtipersiljan tilalla ruohosipulia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
337
1409
18,8 g
11,0 g
2,5 g
2,5 g
0,8 g
30,3 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli