Täytetyt kuharullat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääri kuhafileisiin lempeän yrttistä tuorejuustotäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä. Kuharullat maistuvat perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.
| 600 g | kuhafileetä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 rkl | voita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 tl | rypsiöljyä voiteluun |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
- 1.
Etsi kuhafileestä ruotorivi sormella tunnustellen. Leikkaa viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista kapea kiilamainen pala ruotoineen. Puolita fileet pitkittäin ja mausta suolalla.
- 2.
Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit, säästä vähän lehtiä koristeluun. Sekoita tuorejuustoon puolet yrteistä, sitruunanmehu, kuoriraaste ja pippuri.
- 3.
Levitä juustoseos kaloille. Ripottele loput yrtit päälle ja kääri kalat rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Lisää viini ja halutessasi nokare voita jokaisen rullan päälle.
- 4.
Paista kuharullia 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele sitruunaviipaleilla ja yrteillä.
Täytetyt kuharullat
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Kääri kuhafileisiin lempeän yrttistä tuorejuustotäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä. Kuharullat maistuvat perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kuhafileetä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 rkl | voita |
Lisäksi | |
| 2 tl | rypsiöljyä voiteluun |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Etsi kuhafileestä ruotorivi sormella tunnustellen. Leikkaa viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista kapea kiilamainen pala ruotoineen. Puolita fileet pitkittäin ja mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 600 g kuhafileetä 1 1/2 tl suolaa - 2
Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit, säästä vähän lehtiä koristeluun. Sekoita tuorejuustoon puolet yrteistä, sitruunanmehu, kuoriraaste ja pippuri.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunaa 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 1 kpl ruukku tilliä 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Levitä juustoseos kaloille. Ripottele loput yrtit päälle ja kääri kalat rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Lisää viini ja halutessasi nokare voita jokaisen rullan päälle.
Määrä Ainesosa 2 tl rypsiöljyä voiteluun 2 dl valkoviiniä 2 rkl voita - 4
Paista kuharullia 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele sitruunaviipaleilla ja yrteillä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunaa
Vinkki: Tarjoa herkullinen liemi kastikkeena.
Vinkki: Kokeile lehtipersiljan tilalla ruohosipulia.
Ravintosisältö
337
Energiaa kcal
1409
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
337
Energiaa kcal
1409
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























