Täytetyt kuharullat

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kääri kuhafileisiin lempeän yrttistä tuorejuustotäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä. Kuharullat maistuvat perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkuhafileetä
1 1/2 tlsuolaa
1/2 kplsitruunaa
1 kplruukku lehtipersiljaa
1 kplruukku tilliä
200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 dlvalkoviiniä
2 rklvoita

Lisäksi

2 tlrypsiöljyä voiteluun
1/2 kplsitruunaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Etsi kuhafileestä ruotorivi sormella tunnustellen. Leikkaa viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista kapea kiilamainen pala ruotoineen. Puolita fileet pitkittäin ja mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    600 gkuhafileetä
    1 1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Pese ja puolita sitruuna. Raasta puolikkaan kuori ja purista mehu. Hienonna yrtit, säästä vähän lehtiä koristeluun. Sekoita tuorejuustoon puolet yrteistä, sitruunanmehu, kuoriraaste ja pippuri.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    1 kplruukku tilliä
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Levitä juustoseos kaloille. Ripottele loput yrtit päälle ja kääri kalat rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan (vetoisuus 2 l). Lisää viini ja halutessasi nokare voita jokaisen rullan päälle.

    MääräAinesosa
    2 tlrypsiöljyä voiteluun
    2 dlvalkoviiniä
    2 rklvoita
  4. 4

    Paista kuharullia 200-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Viimeistele sitruunaviipaleilla ja yrteillä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa

Vinkki: Tarjoa herkullinen liemi kastikkeena.

Vinkki: Kokeile lehtipersiljan tilalla ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.9.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä