Teellä maustettu grillilohi
Annokset
6
Ruokavalio
Ainekset
1 kg
Lohifileetä
2 kpl
Vihreää teetä
1 1/2 tl
Suolaa
Rouhittua valkopippuria
Näin teet
1
Poista lohesta ruodot ja rasva. Leikkaa lohi annospaloiksi. Ripottele teet pusseista tasaisesti leivinpaperoidun leikkuulaudan päälle ja sirota päälle mausteet. Kääntele lohipalat mausteseoksessa ja anna hetki tasaantua.
Nosta lohipalat nahkapuoli alaspäin parilalle tai grillialustalla kuumaan grilliin. Anna niiden paahtua pohjasta kunnolla. Käännä ja vähennä lämpöä ja grillaa vielä muutama minuutti.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 15.11.2018