Valmista kastike. Paloittele persikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää persikat ja loput ainekset. Keitä 20 minuuttia. Soseuta ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.
Poista fileestä kalvot ja kuivaa pinta paperilla. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan. Ruskista filee kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Kääntele lihaa useasti. Paina paistomittari noin 15 minuutin kuluttua lihan paksuimpaan kohtaan ja anna kypsyä kunnes lämpötila on 74–76 astetta.
Nosta filee vadille ja valuta päälle hieman kastiketta. Peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Filee kypsyy vielä vetäytyessään. Tarjoa loppu kastike lihan kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2024
483
23,8 g
7,5 g
33,8 g
32,8 g
3,0 g
31,0 g
3,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Pihvimaustetta,
1 tl Jauhettua juustokuminaa,
0,5 tl Fariinisokeria,
0,25 tl Chilipippuria,
Valkosipulinkynttä,
0,5 tl Chilipippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli