Teksasilainen porsaanfilee ja persikka-barbecuekastike

Keitä porsaanfileelle herkullinen kastike, jossa on persikkaa, colajuomaa ja chilipippuria. Kypsennä porsaanfilee grillissä, mausta kastikkeella ja anna vetäytyä folion alla. Katso kesäinen barbecue-ohje!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gporsaan sisäfileetä
1 tlsuolaa
1 tlpihvimaustetta
1 tljauhettua juustokuminaa
1/2 tlfariinisokeria
1/4 tlchilipippuria

Persikka-barbecuekastike

4 kplpersikkaa tai 1 prk (410 /230 g) persikoita
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
2 dlcolajuomaa
1 dlketsuppia
4 rklfariinisokeria
1/2 dlsoijakastiketta
1/2 tlchilipippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike. Paloittele persikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää persikat ja loput ainekset. Keitä 20 minuuttia. Soseuta ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.

    Poista fileestä kalvot ja kuivaa pinta paperilla. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan. Ruskista filee kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Kääntele lihaa useasti. Paina paistomittari noin 15 minuutin kuluttua lihan paksuimpaan kohtaan ja anna kypsyä kunnes lämpötila on 74–76 astetta.

    Nosta filee vadille ja valuta päälle hieman kastiketta. Peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Filee kypsyy vielä vetäytyessään. Tarjoa loppu kastike lihan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl Pihvimaustetta, 1 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Fariinisokeria, 0,25 tl Chilipippuria, Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Chilipippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä