Teksasilainen porsaanfilee ja persikka-barbecuekastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Teksasilainen porsaanfilee ja persikka-barbecuekastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä porsaanfileelle herkullinen kastike, jossa on persikkaa, colajuomaa ja chilipippuria. Kypsennä porsaanfilee grillissä, mausta kastikkeella ja anna vetäytyä folion alla. Katso kesäinen barbecue-ohje!

Ruokavaliot

Ainekset

600 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Suolaa
1 tl
Pihvimaustetta
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1/2 tl
Fariinisokeria
1/4 tl
Chilipippuria

persikka-barbecuekastike

4 kpl
Persikkaa tai 1 prk (410 /230 g) persikoita
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Colajuomaa
1 dl
Ketsuppia
4 rkl
Fariinisokeria
1/2 dl
Soijakastiketta
1/2 tl
Chilipippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kastike. Paloittele persikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää persikat ja loput ainekset. Keitä 20 minuuttia. Soseuta ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.

Poista fileestä kalvot ja kuivaa pinta paperilla. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan. Ruskista filee kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Kääntele lihaa useasti. Paina paistomittari noin 15 minuutin kuluttua lihan paksuimpaan kohtaan ja anna kypsyä kunnes lämpötila on 74–76 astetta.

Nosta filee vadille ja valuta päälle hieman kastiketta. Peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Filee kypsyy vielä vetäytyessään. Tarjoa loppu kastike lihan kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2024

483

23,8 g

7,5 g

33,8 g

32,8 g

3,0 g

31,0 g

3,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Pihvimaustetta,

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

0,5 tl Fariinisokeria,

0,25 tl Chilipippuria,

Valkosipulinkynttä,

0,5 tl Chilipippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli