Teksasilainen porsaanfilee ja persikka-barbecuekastike

Nappaa talteen!
Keitä porsaanfileelle herkullinen kastike, jossa on persikkaa, colajuomaa ja chilipippuria. Kypsennä porsaanfilee grillissä, mausta kastikkeella ja anna vetäytyä folion alla. Katso kesäinen barbecue-ohje!
| 600 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | pihvimaustetta |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1/2 tl | fariinisokeria |
| 1/4 tl | chilipippuria |
| Persikka-barbecuekastike | |
|---|---|
| 4 kpl | persikkaa tai 1 prk (410 /230 g) persikoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 dl | colajuomaa |
| 1 dl | ketsuppia |
| 4 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | chilipippuria |
- 1.
Valmista kastike. Paloittele persikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää persikat ja loput ainekset. Keitä 20 minuuttia. Soseuta ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.
Poista fileestä kalvot ja kuivaa pinta paperilla. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan. Ruskista filee kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Kääntele lihaa useasti. Paina paistomittari noin 15 minuutin kuluttua lihan paksuimpaan kohtaan ja anna kypsyä kunnes lämpötila on 74–76 astetta.
Nosta filee vadille ja valuta päälle hieman kastiketta. Peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Filee kypsyy vielä vetäytyessään. Tarjoa loppu kastike lihan kanssa.
Teksasilainen porsaanfilee ja persikka-barbecuekastike
Keitä porsaanfileelle herkullinen kastike, jossa on persikkaa, colajuomaa ja chilipippuria. Kypsennä porsaanfilee grillissä, mausta kastikkeella ja anna vetäytyä folion alla. Katso kesäinen barbecue-ohje!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | pihvimaustetta |
| 1 tl | jauhettua juustokuminaa |
| 1/2 tl | fariinisokeria |
| 1/4 tl | chilipippuria |
Persikka-barbecuekastike | |
| 4 kpl | persikkaa tai 1 prk (410 /230 g) persikoita |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 dl | colajuomaa |
| 1 dl | ketsuppia |
| 4 rkl | fariinisokeria |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1/2 tl | chilipippuria |
Valmistus
- 1
Valmista kastike. Paloittele persikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää persikat ja loput ainekset. Keitä 20 minuuttia. Soseuta ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.
Poista fileestä kalvot ja kuivaa pinta paperilla. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan. Ruskista filee kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Kääntele lihaa useasti. Paina paistomittari noin 15 minuutin kuluttua lihan paksuimpaan kohtaan ja anna kypsyä kunnes lämpötila on 74–76 astetta.
Nosta filee vadille ja valuta päälle hieman kastiketta. Peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Filee kypsyy vielä vetäytyessään. Tarjoa loppu kastike lihan kanssa.
Ravintosisältö
486
Energiaa kcal
2036
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
33,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
486
Energiaa kcal
2036
Energiaa kj
23,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
33,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
31,3 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl Pihvimaustetta, 1 tl Jauhettua juustokuminaa, 0,5 tl Fariinisokeria, 0,25 tl Chilipippuria, Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Chilipippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























