Teriyakilohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Teriyakilohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta lohifilee japanilaisittain. Teriyakikastikkeessa on muun muassa soijaa, tuoretta valkosipulia ja inkivääriä sekä fariinisokeria ja seesaminsiemeniä. Tarjoa teriyakilohi keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Ainekset

500 g
Lohifileetä

kastike

3 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Etikkaa
1 rkl
Vettä
1 rkl
Fariinisokeria
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 tl
Raastettua inkivääriä
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Nypi lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa filee 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille seesaminsiemeniä.

Kiehauta kattilassa soijakastike, etikka, vesi, fariinisokeri, inkivääri ja murskattu valkosipulinkynsi. Paahda lohiviipaleita noin minuutti molemmilta puolilta kuumalla paistinpannulla. Kaada pannulle kastike, kuumenna nopeasti ja valele kastikkeella lohiviipaleita. Lisää pinnalle vähän pippuria. Tarjoa keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1107

265

17,0 g

3,3 g

4,3 g

3,5 g

24,0 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Etikkaa,

1 rkl Vettä,

Valkosipulinkynsi,

1 tl Raastettua inkivääriä,

Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli