Teriyakilohi

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Mausta lohifilee japanilaisittain. Teriyakikastikkeessa on muun muassa soijaa, tuoretta valkosipulia ja inkivääriä sekä fariinisokeria ja seesaminsiemeniä. Tarjoa teriyakilohi keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glohifileetä

Kastike

3 rklsoijakastiketta
1 rkletikkaa
1 rklvettä
1 rklfariinisokeria
1 kplvalkosipulinkynsi
1 tlraastettua inkivääriä
rouhittua mustapippuria
1 rklseesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Nypi lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa filee 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille seesaminsiemeniä.

    Kiehauta kattilassa soijakastike, etikka, vesi, fariinisokeri, inkivääri ja murskattu valkosipulinkynsi. Paahda lohiviipaleita noin minuutti molemmilta puolilta kuumalla paistinpannulla. Kaada pannulle kastike, kuumenna nopeasti ja valele kastikkeella lohiviipaleita. Lisää pinnalle vähän pippuria. Tarjoa keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Etikkaa, 1 rkl Vettä, Valkosipulinkynsi, 1 tl Raastettua inkivääriä, Rouhittua mustapippuria, 1 rkl Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä