Thai-katkarapukeitto

Nappaa talteen!
| 5 dl | kanalientä |
| 2 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1/2 kpl | limetin raastettu kuori ja mehu |
| 1/2 kpl | punainen chili |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 50 g | pikanuudeleita |
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 2 dl | (pieni tölkki) kookosmaitoa |
- 1.
Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan kasviskuutiot ja limetin raastettu kuori ja –mehu. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää raaste chilipalojen kanssa keittoon. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää nuudelit, katkaravut ja kookosmaito. Anna keiton vielä kiehua muutama minuutti. Tarjoa aromikas keitto alku- tai pääruokana.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | kanalientä |
| 2 rkl | makeaa soijakastiketta |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1/2 kpl | limetin raastettu kuori ja mehu |
| 1/2 kpl | punainen chili |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 50 g | pikanuudeleita |
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 2 dl | (pieni tölkki) kookosmaitoa |
Valmistus
- 1
Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan kasviskuutiot ja limetin raastettu kuori ja –mehu. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää raaste chilipalojen kanssa keittoon. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää nuudelit, katkaravut ja kookosmaito. Anna keiton vielä kiehua muutama minuutti. Tarjoa aromikas keitto alku- tai pääruokana.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























