Thai-katkarapukeitto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Thai-katkarapukeitto

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Kanalientä
2 rkl
Makeaa soijakastiketta
1 kpl
Pieni kesäkurpitsa
1 kpl
Keltainen paprika
1/2 kpl
Limetin raastettu kuori ja mehu
1/2 kpl
Punainen chili
Pala tuoretta inkivääriä
50 g
Pikanuudeleita
1 kpl
(180 g) katkarapuja
2 dl
(pieni tölkki) kookosmaitoa

Näin teet

1

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan kasviskuutiot ja limetin raastettu kuori ja –mehu. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää raaste chilipalojen kanssa keittoon. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää nuudelit, katkaravut ja kookosmaito. Anna keiton vielä kiehua muutama minuutti. Tarjoa aromikas keitto alku- tai pääruokana.

Resepti
Katri Shröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.9.2006
Muokattu: 15.5.2019