Tillisilakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tillisilakat

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta

Ainekset

500 g
Silakkafileitä
3 dl
Vettä
3/4 dl
Väkiviinaetikkaa
1 rkl
Suolaa
1 tl
Sokeria

mausteliemi:

1 dl
Vettä
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Valkoviinietikkaa

lisäksi:

1 dl
Hienonnettua tilliä
10 kpl
Maustepippuria
8 kpl
Roseepippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele silakat ja nosta ne laakeaan kulhoon. Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Kaada liemi silakoiden päälle ja anna niiden maustua jääkaapissa vähintään 5–6 tuntia tai yön yli. Valuta fileet kuiviksi ja lado lasipurkkiin hienonnetun tillin ja pippureiden kanssa. Kiehauta mausteliemen aineet, jäähdytä liemi ja kaada fileiden päälle. Sulje tölkki ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa alkupalapöydässä. Tillisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 14.11.2005
Muokattu: 25.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.