Tillisilakat

Ainekset (9 annosta)

MääräAinesosa
500 gsilakkafileitä
3 dlvettä
3/4 dlväkiviinaetikkaa
1 rklsuolaa
1 tlsokeria

Mausteliemi:

1 dlvettä
2 rklsokeria
2 rklvalkoviinietikkaa

Lisäksi:

1 dlhienonnettua tilliä
10 kplmaustepippuria
8 kplroseepippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele silakat ja nosta ne laakeaan kulhoon. Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Kaada liemi silakoiden päälle ja anna niiden maustua jääkaapissa vähintään 5–6 tuntia tai yön yli. Valuta fileet kuiviksi ja lado lasipurkkiin hienonnetun tillin ja pippureiden kanssa. Kiehauta mausteliemen aineet, jäähdytä liemi ja kaada fileiden päälle. Sulje tölkki ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa alkupalapöydässä. Tillisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
25.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä