Tipupai | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tipupai

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ainekset

250 - 300 g
Broilerinjauhelihaa tai -suikaleita
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulin kynttä
100 g
Herkkusieniä
5 kpl
Anjovisfileetä halutessasi
1 dl
Punaista pestokastiketta
1/2 dl
Ruokakermaa
1 kpl
Kananmuna
Valkopippuria
1/2 tl
Suolaa
400 g
Valmista pakastepiirakkataikinaa
1 kpl
Kananmuna voiteluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit, herkkusienet ja anjovisfileet. Ruskista pannulla jauheliha ja sen jälkeen sipulisilput ja pienityt herkkusienet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Vuoraa piirasvuoka sulatetulla taikinalla ja kauli lopputaikinasta paille kansi. Pane täyte vuokaan ja nosta kansi paikoilleen. Voitele kannen reunat vedellä ja paina kiinni pohjataikinaan. Pistele haarukalla taikinaan reikiä. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 12.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.