Toffeemunkit
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä suloiset pikkumunkit valuvalla, kinuskinmakuisella täytteellä. Kinuskitäyte on helppo keittää toffeekaramelleista, ja se pursotetaan munkin sisään paistamisen jälkeen.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margaarinia |
| Kypsennykseen | |
| paisto- ja friteerausöljyä | |
| Kuorrutukseen | |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| Täyte | |
| 1 kpl | (169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee) |
| 1 dl | kuohukermaa |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
- 2.
Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan.
- 3.
Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana.
- 4.
Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit.
- 5.
Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista.
- 6.
Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.
Toffeemunkit
Täytä suloiset pikkumunkit valuvalla, kinuskinmakuisella täytteellä. Kinuskitäyte on helppo keittää toffeekaramelleista, ja se pursotetaan munkin sisään paistamisen jälkeen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margaarinia |
Kypsennykseen | |
| paisto- ja friteerausöljyä | |
Kuorrutukseen | |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Täyte | |
| 1 kpl | (169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee) |
| 1 dl | kuohukermaa |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 25 g hiivaa 2 1/2 dl maitoa 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 1 kpl kananmuna 8 - 9 dl vehnäjauhoja 100 g voita tai margaarinia 1 1/2 tl kardemummaa - 2
Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan.
- 3
Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana.
Määrä Ainesosa paisto- ja friteerausöljyä - 4
Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sokeria - 5
Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 1 kpl (169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee) - 6
Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.
Ravintosisältö
89
Energiaa kcal
372
Energiaa kj
1,4 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,6 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
89
Energiaa kcal
372
Energiaa kj
1,4 g
Rasvaa
0,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,6 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1,5 tl Kardemummaa, 100 g Voita tai margaarinia, Paisto- ja friteerausöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












