Toffeemunkit - Yhteishyvä

Toffeemunkit

???
Kappaleita
40
Munkin sisällä piilee valuva, kinuskin makuinen täyte.
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 tl
Kardemummaa
8 - 9 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margaarinia

KYPSENNYKSEEN

Paisto- ja friteerausöljyä

KUORRUTUKSEEN

1 1/2 dl
Sokeria

TÄYTE

1 kpl
(169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee)
1 dl
Kuohukermaa

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan.
Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana.
Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit.
Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista.
Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g664 g
Proteiinia2 g85 g
Rasvaa1 g54 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj372 14878
Energiaa kcal89 3555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1,5 tl Kardemummaa

  • 100 g Voita tai margaarinia

  • Paisto- ja friteerausöljyä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g664 g
Proteiinia2 g85 g
Rasvaa1 g54 g
Kuituja1 g20 g
Energiaa kj372 14878
Energiaa kcal89 3555

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1,5 tl Kardemummaa

  • 100 g Voita tai margaarinia

  • Paisto- ja friteerausöljyä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.