Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Toffeemunkit

Toffeemunkit

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Täytä suloiset pikkumunkit valuvalla, kinuskinmakuisella täytteellä. Kinuskitäyte on helppo keittää toffeekaramelleista, ja se pursotetaan munkin sisään paistamisen jälkeen.

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 1/2 tl
Kardemummaa
8 - 9 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margaarinia

kypsennykseen

Paisto- ja friteerausöljyä

kuorrutukseen

1 1/2 dl
Sokeria

täyte

1 kpl
(169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee)
1 dl
Kuohukermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

25 g
Hiivaa
2 1/2 dl
Maitoa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 - 9 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margaarinia
1 1/2 tl
Kardemummaa
2

Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan.

3

Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana.

Paisto- ja friteerausöljyä
4

Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit.

1 1/2 dl
Sokeria
5

Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista.

1 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee)
6

Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 12.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

89

372

1,4 g

0,7 g

16,6 g

6,0 g

0,5 g

2,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

1,5 tl Kardemummaa,

100 g Voita tai margaarinia,

Paisto- ja friteerausöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli