Toffeemunkit

Arvostele resepti
40 Kappaletta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Täytä suloiset pikkumunkit valuvalla, kinuskinmakuisella täytteellä. Kinuskitäyte on helppo keittää toffeekaramelleista, ja se pursotetaan munkin sisään paistamisen jälkeen.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
1 1/2 tlkardemummaa
8 - 9 dlvehnäjauhoja
100 gvoita tai margaarinia

Kypsennykseen

paisto- ja friteerausöljyä

Kuorrutukseen

1 1/2 dlsokeria

Täyte

1 kpl(169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee)
1 dlkuohukermaa

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
    8 - 9 dlvehnäjauhoja
    100 gvoita tai margaarinia
    1 1/2 tlkardemummaa
  2. 2

    Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan.

  3. 3

    Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana.

    MääräAinesosa
    paisto- ja friteerausöljyä
  4. 4

    Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
  5. 5

    Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
    1 kpl(169 g) toffeemakeisia (tsinuskitoffee)
  6. 6

    Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1,5 tl Kardemummaa, 100 g Voita tai margaarinia, Paisto- ja friteerausöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025