Tomaatti-mozzarellapasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tomaatti-mozzarellapasta syntyy helposti valmiista tuoresalsasta. Mehevyyttä tomaattikastikkeeseen tuovat ravinteikkaat valkoiset cannellini-pavut.
| 300 g | tagliatelle-pastaa |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 tl | limenmehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) valkoisia papuja suolaliemessä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| (basilikaa) | |
- 1.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla. Lisää salsa ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, limenmehu, suola ja pippuri pannulle. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia.
- 3.
Valuta ja huuhtele pavut, lisää pannulle. Kuumenna kastike ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Revi mozzarella pinnalle ja viimeistele halutessasi basilikanlehdillä.
Tomaatti-mozzarellapasta syntyy helposti valmiista tuoresalsasta. Mehevyyttä tomaattikastikkeeseen tuovat ravinteikkaat valkoiset cannellini-pavut.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | tagliatelle-pastaa |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 300 g | (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 tl | limenmehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 230 g | (1 tlk, 380/230 g) valkoisia papuja suolaliemessä |
Lisäksi | |
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| (basilikaa) | |
Valmistus
- 1
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan
Määrä Ainesosa 300 g tagliatelle-pastaa - 2
Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla. Lisää salsa ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, limenmehu, suola ja pippuri pannulle. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulin kynsi 2 tl rypsiöljyä 300 g (1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 1 tl limenmehua 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Valuta ja huuhtele pavut, lisää pannulle. Kuumenna kastike ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Revi mozzarella pinnalle ja viimeistele halutessasi basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 230 g (1 tlk, 380/230 g) valkoisia papuja suolaliemessä 125 g (1 ps) mozzarellajuustoa (basilikaa)
Vinkki: Halutessasi lisää chilikastiketta tai tuoretta chiliä tuomaan lisää lämpöä.
Ravintosisältö
473
Energiaa kcal
1982
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
67,5 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
473
Energiaa kcal
1982
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
67,5 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
9,8 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























