Tomaatti-mozzarellapasta

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tomaatti-mozzarellapasta syntyy helposti valmiista tuoresalsasta. Mehevyyttä tomaattikastikkeeseen tuovat ravinteikkaat valkoiset cannellini-pavut.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gtagliatelle-pastaa
1 kplvalkosipulin kynsi
2 tlrypsiöljyä
300 g(1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa
500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
1 tllimenmehua
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
230 g(1 tlk, 380/230 g) valkoisia papuja suolaliemessä

Lisäksi

125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
(basilikaa)

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan

    MääräAinesosa
    300 gtagliatelle-pastaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota öljyssä pannulla. Lisää salsa ja jatka kuullottamista noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, limenmehu, suola ja pippuri pannulle. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulin kynsi
    2 tlrypsiöljyä
    300 g(1 rs) mietoa tuoretomaattisalsaa
    500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
    1 tllimenmehua
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Valuta ja huuhtele pavut, lisää pannulle. Kuumenna kastike ja sekoita joukkoon valutettu pasta. Revi mozzarella pinnalle ja viimeistele halutessasi basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    230 g(1 tlk, 380/230 g) valkoisia papuja suolaliemessä
    125 g(1 ps) mozzarellajuustoa
    (basilikaa)

Vinkki: Halutessasi lisää chilikastiketta tai tuoretta chiliä tuomaan lisää lämpöä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
9.7.2025
|
Päivitetty: 19.11.2025

Samankaltaisia reseptejä