Tomaatti-mozzarellapiirakka - Yhteishyvä

Tomaatti-mozzarellapiirakka

???
Paloja
6
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunasosejauhetta
Suolaa
1/2 tl
Leivinjauhetta
75 g
Margariinia
1/2 dl
Kylmää vettä

TÄYTE:

3 - 4 kpl
Tomaattia
200 g
Mozzarellajuustoa
2 - 4 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Näin teet

1

Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjaisen vuoan tai paistosvuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Pane vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi. Pistele pohjaa sieltä täältä ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne ja ohuiksi lastuiksi leikattu valkosipuli piiraspohjalle. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria, valuta päälle varovasti oliiviöljyä ja asettele pinnalle basilikanlehtiä. Paista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa