Tomaatti-mozzarellapiirakka

arvosana5/5

(1)arvio
6 Palaa

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja:

2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunasosejauhetta
suolaa
1/2 tlleivinjauhetta
75 gmargariinia
1/2 dlkylmää vettä

Täyte:

3 - 4 kpltomaattia
200 gmozzarellajuustoa
2 - 4 kplvalkosipulin kynttä
1 rkloliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjaisen vuoan tai paistosvuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Pane vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi. Pistele pohjaa sieltä täältä ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne ja ohuiksi lastuiksi leikattu valkosipuli piiraspohjalle. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria, valuta päälle varovasti oliiviöljyä ja asettele pinnalle basilikanlehtiä. Paista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä