Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio sopii erinomaisesti aterian alkuruoaksi ja on helppo valmistella etukäteen. Herkulliset tomaatit, pehmeä valkosipulinen vuohenjuustokastike, suolainen pähkinä ja pikantti Kulman Keittiön marinoitu punasipuli ovat täydellinen yhdistelmä.
| Vuohenjuustokastike | |
|---|---|
| valkosipulinkynsi | |
| 1 tl | öljyä |
| 1 dl | kermaa |
| 50 g | vuohenjuustoa |
| ripaus suolaa | |
| muutama rucolanverso | |
| Tomaatticarpaccio | |
| 8 kpl | tomaatteja (erivärisiä) |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 50 g | vuohenjuustoa |
| 1 dl | kulman keittiön pikkelöityä punasipulia |
| 1/2 dl | pistaasipähkinöitä |
| rucolanversoja | |
Valmista ensin vuohenjuustokastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kerma ja murennettu vuohenjuusto. Sekoita kunnes vuohenjuusto on täysin sulanut ja mausta suolalla. Lisää rucolanversot ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä.
Siivuta tomaatit ohuiksi siivuiksi ja mausta kulhossa sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita varovasti käsin, etteivät tomaatit rikkoudu.
Kokoa lautaselle ensin tomaattisiivuja ja lisää päälle pikkelöityä punasipulia ja vuohenjuustokastiketta. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää murskatut pistaasipähkinät. Koristele rucolanversoilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio sopii erinomaisesti aterian alkuruoaksi ja on helppo valmistella etukäteen. Herkulliset tomaatit, pehmeä valkosipulinen vuohenjuustokastike, suolainen pähkinä ja pikantti Kulman Keittiön marinoitu punasipuli ovat täydellinen yhdistelmä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Vuohenjuustokastike | |
| valkosipulinkynsi | |
| 1 tl | öljyä |
| 1 dl | kermaa |
| 50 g | vuohenjuustoa |
| ripaus suolaa | |
| muutama rucolanverso | |
Tomaatticarpaccio | |
| 8 kpl | tomaatteja (erivärisiä) |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 50 g | vuohenjuustoa |
| 1 dl | kulman keittiön pikkelöityä punasipulia |
| 1/2 dl | pistaasipähkinöitä |
| rucolanversoja | |
Valmista ensin vuohenjuustokastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kerma ja murennettu vuohenjuusto. Sekoita kunnes vuohenjuusto on täysin sulanut ja mausta suolalla. Lisää rucolanversot ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| valkosipulinkynsi | |
| 1 tl | öljyä |
| 1 dl | kermaa |
| 50 g | vuohenjuustoa |
| ripaus suolaa | |
| muutama rucolanverso |
Siivuta tomaatit ohuiksi siivuiksi ja mausta kulhossa sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita varovasti käsin, etteivät tomaatit rikkoudu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | tomaatteja (erivärisiä) |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Kokoa lautaselle ensin tomaattisiivuja ja lisää päälle pikkelöityä punasipulia ja vuohenjuustokastiketta. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää murskatut pistaasipähkinät. Koristele rucolanversoilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kulman keittiön pikkelöityä punasipulia |
| 50 g | vuohenjuustoa |
| 1/2 dl | pistaasipähkinöitä |
| rucolanversoja |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
251
Energiaa kcal
1050
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
251
Energiaa kcal
1050
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,5 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 dl kermaa, ripaus suolaa, muutama rucolanverso, 1 dl Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia, rucolanversoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli