Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio ja Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio ja Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia

Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio ja Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio sopii erinomaisesti aterian alkuruoaksi ja on helppo valmistella etukäteen. Herkulliset tomaatit, pehmeä valkosipulinen vuohenjuustokastike, suolainen pähkinä ja pikantti Kulman Keittiön marinoitu punasipuli ovat täydellinen yhdistelmä.

Ainekset

vuohenjuustokastike

Valkosipulinkynsi
1 tl
öljyä
1 dl
kermaa
50 g
vuohenjuustoa
ripaus suolaa
muutama rucolanverso

tomaatticarpaccio

8 kpl
tomaatteja (erivärisiä)
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
50 g
vuohenjuustoa
1 dl
Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia
1/2 dl
pistaasipähkinöitä
rucolanversoja

Valmistus

1

Valmista ensin vuohenjuustokastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kerma ja murennettu vuohenjuusto. Sekoita kunnes vuohenjuusto on täysin sulanut ja mausta suolalla. Lisää rucolanversot ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä.

Valkosipulinkynsi
1 tl
öljyä
1 dl
kermaa
50 g
vuohenjuustoa
ripaus suolaa
muutama rucolanverso
2

Siivuta tomaatit ohuiksi siivuiksi ja mausta kulhossa sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita varovasti käsin, etteivät tomaatit rikkoudu.

8 kpl
tomaatteja (erivärisiä)
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
3

Kokoa lautaselle ensin tomaattisiivuja ja lisää päälle pikkelöityä punasipulia ja vuohenjuustokastiketta. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää murskatut pistaasipähkinät. Koristele rucolanversoilla.

1 dl
Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia
50 g
vuohenjuustoa
1/2 dl
pistaasipähkinöitä
rucolanversoja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1050

251

19,5 g

6,5 g

10,5 g

9,0 g

3,0 g

7,8 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 dl kermaa,

ripaus suolaa,

muutama rucolanverso,

1 dl Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia,

rucolanversoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli