Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio ja Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio sopii erinomaisesti aterian alkuruoaksi ja on helppo valmistella etukäteen. Herkulliset tomaatit, pehmeä valkosipulinen vuohenjuustokastike, suolainen pähkinä ja pikantti Kulman Keittiön marinoitu punasipuli ovat täydellinen yhdistelmä.

Ainekset

Vuohenjuustokastike

Valkosipulinkynsi
1 tl
öljyä
1 dl
kermaa
50 g
vuohenjuustoa
ripaus suolaa
muutama rucolanverso

Tomaatticarpaccio

8 kpl
tomaatteja (erivärisiä)
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
50 g
vuohenjuustoa
1 dl
Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia
1/2 dl
pistaasipähkinöitä
rucolanversoja

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Valmista ensin vuohenjuustokastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kerma ja murennettu vuohenjuusto. Sekoita kunnes vuohenjuusto on täysin sulanut ja mausta suolalla. Lisää rucolanversot ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä.

Valkosipulinkynsi
1 tl
öljyä
1 dl
kermaa
50 g
vuohenjuustoa
ripaus suolaa
muutama rucolanverso
2

Siivuta tomaatit ohuiksi siivuiksi ja mausta kulhossa sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita varovasti käsin, etteivät tomaatit rikkoudu.

8 kpl
tomaatteja (erivärisiä)
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
3

Kokoa lautaselle ensin tomaattisiivuja ja lisää päälle pikkelöityä punasipulia ja vuohenjuustokastiketta. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää murskatut pistaasipähkinät. Koristele rucolanversoilla.

1 dl
Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia
50 g
vuohenjuustoa
1/2 dl
pistaasipähkinöitä
rucolanversoja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 17.10.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1050

19,5 g

6,5 g

10,5 g

9,0 g

3,0 g

7,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 dl kermaa,

ripaus suolaa,

muutama rucolanverso,

1 dl Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia,

rucolanversoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli