Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio ja Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia
Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio ja Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia
Yhteistyössä

Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio ja Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tomaatti-vuohenjuustocarpaccio sopii erinomaisesti aterian alkuruoaksi ja on helppo valmistella etukäteen. Herkulliset tomaatit, pehmeä valkosipulinen vuohenjuustokastike, suolainen pähkinä ja pikantti Kulman Keittiön marinoitu punasipuli ovat täydellinen yhdistelmä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Vuohenjuustokastike

valkosipulinkynsi
1 tlöljyä
1 dlkermaa
50 gvuohenjuustoa
ripaus suolaa
muutama rucolanverso

Tomaatticarpaccio

8 kpltomaatteja (erivärisiä)
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
2 rkloliiviöljyä
50 gvuohenjuustoa
1 dlkulman keittiön pikkelöityä punasipulia
1/2 dlpistaasipähkinöitä
rucolanversoja

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin vuohenjuustokastike. Hienonna valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kerma ja murennettu vuohenjuusto. Sekoita kunnes vuohenjuusto on täysin sulanut ja mausta suolalla. Lisää rucolanversot ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä.

    MääräAinesosa
    valkosipulinkynsi
    1 tlöljyä
    1 dlkermaa
    50 gvuohenjuustoa
    ripaus suolaa
    muutama rucolanverso
  2. 2

    Siivuta tomaatit ohuiksi siivuiksi ja mausta kulhossa sokerilla, suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita varovasti käsin, etteivät tomaatit rikkoudu.

    MääräAinesosa
    8 kpltomaatteja (erivärisiä)
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Kokoa lautaselle ensin tomaattisiivuja ja lisää päälle pikkelöityä punasipulia ja vuohenjuustokastiketta. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lisää murskatut pistaasipähkinät. Koristele rucolanversoilla.

    MääräAinesosa
    1 dlkulman keittiön pikkelöityä punasipulia
    50 gvuohenjuustoa
    1/2 dlpistaasipähkinöitä
    rucolanversoja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 dl kermaa, ripaus suolaa, muutama rucolanverso, 1 dl Kulman Keittiön pikkelöityä punasipulia, rucolanversoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
17.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025