Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaattinen chili-karjalanpaisti ja kukkakaalimuusia

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Karjalanpaistilihasta saa aikaiseksi myös jotain perinneruuasta hieman poikkeavaa. Tomaattinen chili-karjalanpaisti noudattaa valmistustavoiltaan perinteistä karjalanpaistia, mutta mukaan on laitettu chilistä ylimääräistä potkua, jota pehmeä kukkakaalimuusi mukavasti taittaa.

Ainekset

2 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 - 3 kpl
porkkanaa
Punainen chili
500 g
karjalanpaistilihaa (1 rasia)
öljyä
1 prk tomaattimurskaa
10 kpl
maustepippuria
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
vettä
500 g
kukkakaalia
500 g
perunaa
2 rkl
voita
1/2 dl
kermaa
ripaus suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulit ja porkkanat ja pilko chili.

2 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 - 3 kpl
porkkanaa
Punainen chili
2

Ruskista karjanlanpaistilihat öljytyssä kuumassa kattilassa. Heitä sekaan sipulit, porkkanat, chilit ja valkosipulit ja kuullota hetki.

500 g
karjalanpaistilihaa (1 rasia)
öljyä
3

Lisää tomaattimurska, maustepippurit, laakerinlehdet, suola ja vettä niin, että aineet peittyvät. Kiehauta ja anna kypsyä joko hiljaisella tulella hellalla tai 150-asteisessa uunissa kannella peitettynä 2-3 tuntia.

1 prk tomaattimurskaa
10 kpl
maustepippuria
2 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
vettä
4

Pilko kukkakaali varsineen ja kuori ja paloittele perunat. Keitä kasvikset kypsäksi ja soseuta lämmitetyn voi-kermaseoksen kanssa. Mausta suolalla. Tarjoile chili-karjalanpaisti muusin kera.

500 g
kukkakaalia
500 g
perunaa
2 rkl
voita
1/2 dl
kermaa
ripaus suolaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 7.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

196

821

6,5 g

3,8 g

26,0 g

5,5 g

5,0 g

5,0 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Punainen chili,

500 g karjalanpaistilihaa (1 rasia),

öljyä,

1 prk tomaattimurskaa,

10 kpl maustepippuria,

2 kpl laakerinlehteä,

vettä,

0,5 dl kermaa,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli