Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulit ja porkkanat ja pilko chili.
Ruskista karjanlanpaistilihat öljytyssä kuumassa kattilassa. Heitä sekaan sipulit, porkkanat, chilit ja valkosipulit ja kuullota hetki.
Lisää tomaattimurska, maustepippurit, laakerinlehdet, suola ja vettä niin, että aineet peittyvät. Kiehauta ja anna kypsyä joko hiljaisella tulella hellalla tai 150-asteisessa uunissa kannella peitettynä 2-3 tuntia.
Pilko kukkakaali varsineen ja kuori ja paloittele perunat. Keitä kasvikset kypsäksi ja soseuta lämmitetyn voi-kermaseoksen kanssa. Mausta suolalla. Tarjoile chili-karjalanpaisti muusin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
821
6,5 g
3,8 g
26,0 g
5,5 g
5,0 g
5,0 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Punainen chili,
500 g karjalanpaistilihaa (1 rasia),
öljyä,
1 prk tomaattimurskaa,
10 kpl maustepippuria,
2 kpl laakerinlehteä,
vettä,
0,5 dl kermaa,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli