Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Useita tunteja

Nappaa talteen!
Karjalanpaistilihasta saa aikaiseksi myös jotain perinneruuasta hieman poikkeavaa. Tomaattinen chili-karjalanpaisti noudattaa valmistustavoiltaan perinteistä karjalanpaistia, mutta mukaan on laitettu chilistä ylimääräistä potkua, jota pehmeä kukkakaalimuusi mukavasti taittaa.
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| punainen chili | |
| 500 g | karjalanpaistilihaa (1 rasia) |
| öljyä | |
| 1 prk tomaattimurskaa | |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | suolaa |
| vettä | |
| 500 g | kukkakaalia |
| 500 g | perunaa |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 dl | kermaa |
| ripaus suolaa |
Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulit ja porkkanat ja pilko chili.
Ruskista karjanlanpaistilihat öljytyssä kuumassa kattilassa. Heitä sekaan sipulit, porkkanat, chilit ja valkosipulit ja kuullota hetki.
Lisää tomaattimurska, maustepippurit, laakerinlehdet, suola ja vettä niin, että aineet peittyvät. Kiehauta ja anna kypsyä joko hiljaisella tulella hellalla tai 150-asteisessa uunissa kannella peitettynä 2-3 tuntia.
Pilko kukkakaali varsineen ja kuori ja paloittele perunat. Keitä kasvikset kypsäksi ja soseuta lämmitetyn voi-kermaseoksen kanssa. Mausta suolalla. Tarjoile chili-karjalanpaisti muusin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Karjalanpaistilihasta saa aikaiseksi myös jotain perinneruuasta hieman poikkeavaa. Tomaattinen chili-karjalanpaisti noudattaa valmistustavoiltaan perinteistä karjalanpaistia, mutta mukaan on laitettu chilistä ylimääräistä potkua, jota pehmeä kukkakaalimuusi mukavasti taittaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| punainen chili | |
| 500 g | karjalanpaistilihaa (1 rasia) |
| öljyä | |
| 1 prk tomaattimurskaa | |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | suolaa |
| vettä | |
| 500 g | kukkakaalia |
| 500 g | perunaa |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 dl | kermaa |
| ripaus suolaa |
Kuori ja paloittele sipulit, valkosipulit ja porkkanat ja pilko chili.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 kpl | porkkanaa |
| punainen chili |
Ruskista karjanlanpaistilihat öljytyssä kuumassa kattilassa. Heitä sekaan sipulit, porkkanat, chilit ja valkosipulit ja kuullota hetki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | karjalanpaistilihaa (1 rasia) |
| öljyä |
Lisää tomaattimurska, maustepippurit, laakerinlehdet, suola ja vettä niin, että aineet peittyvät. Kiehauta ja anna kypsyä joko hiljaisella tulella hellalla tai 150-asteisessa uunissa kannella peitettynä 2-3 tuntia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 prk tomaattimurskaa | |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | suolaa |
| vettä |
Pilko kukkakaali varsineen ja kuori ja paloittele perunat. Keitä kasvikset kypsäksi ja soseuta lämmitetyn voi-kermaseoksen kanssa. Mausta suolalla. Tarjoile chili-karjalanpaisti muusin kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kukkakaalia |
| 500 g | perunaa |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 dl | kermaa |
| ripaus suolaa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
201
Energiaa kcal
845
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
201
Energiaa kcal
845
Energiaa kj
6,5 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
5,3 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Punainen chili, 500 g karjalanpaistilihaa (1 rasia), öljyä, 1 prk tomaattimurskaa, 10 kpl maustepippuria, 2 kpl laakerinlehteä, vettä, 0.5 dl kermaa, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli