Tomahawk-kyljys ja parmesaaniranskalaiset
Tomahawk-kyljys ja parmesaaniranskalaiset
Yhteistyössä

Tomahawk-kyljys ja parmesaaniranskalaiset

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpltomahawk-kyljys (n. 1300 g)
suolaa, mustapippuria
oliiviöljy

Parmesaaniranskalaiset:

6 kplisoa jauhoista perunaa
1/2 dlrypsiöljyä
1 dlhienoksi raastettua parmesaania
1 kplprk bearnaisekastiketta
suolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sivele kyljys oliiviöljyllä ja grillaa kuumalla grillillä n. 3 minuuttia per puoli. Alenna lämpötilaa ja paista kunnes sisälämpötila on 62–64 astetta (käytä paistomittaria).

  2. 2

    Nosta sivuun, mausta suolalla ja pippurilla.

  3. 3

    Huuhtele perunat huolellisesti ja leikkaa paksuiksi tikuiksi.

  4. 4

    Keitä suolatussa vedessä 5-7 minuuttia. Kaada varovasti siivilään ja anna veden haihtua. Voit varovasti painella perunatikut kuivaksi esim. talouspaperilla.

  5. 5

    Kaada kulhoon öljy ja parmesaanijuusto. Pyörittele perunoita öljy-juustoseoksessa ja levitä leivinpaperille vuoratulle pellille.

  6. 6

    Paista 225-asteisessa uunissa n. 10–15 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.

  7. 7

    Mausta suolalla ja pippurilla.

  8. 8

    Tarjoile ranskalaiset lämmitetyn bearnaisekastikkeen ja tomahawk-kyljyksen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025