Tonnato possusta

Nappaa talteen!
| 1 1/2 kg | porsaan ulkofileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| pala juuriselleriä | |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | kokonaisia maustepippureita |
| Tonnikalakastike | |
|---|---|
| 1 kpl | (185/140 g) tonnikalapaloja öljyssä |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | kapriksia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 - 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| (tarvittaessa lihan keitinlientä ohentamiseen) | |
| Koristeluun | |
| kapriksia | |
| sitruunaviipaleita | |
- 1.
Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.
- 2.
Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.
- 3.
Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.
- 4.
Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.
- 5.
Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.
- 6.
Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.
Tonnato possusta
Ainekset (17 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | porsaan ulkofileetä |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| pala juuriselleriä | |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | kokonaisia maustepippureita |
Tonnikalakastike | |
| 1 kpl | (185/140 g) tonnikalapaloja öljyssä |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 1 rkl | kapriksia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 - 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| (tarvittaessa lihan keitinlientä ohentamiseen) | |
Koristeluun | |
| kapriksia | |
| sitruunaviipaleita | |
Valmistus
1Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.
2Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.
3Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.
4Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.
5Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.
6Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.



































