Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnato possusta

Fork and knife
17 Annosta
Fork and knife
17 Annosta

Ainekset

1 1/2 kg
Porsaan ulkofileetä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
Pala juuriselleriä
2 kpl
Laakerinlehteä
1 tl
Kokonaisia maustepippureita

Tonnikalakastike

1 kpl
(185/140 g) tonnikalapaloja öljyssä
4 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Kapriksia
1 kpl
Kananmuna
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
(tarvittaessa lihan keitinlientä ohentamiseen)

Koristeluun

Kapriksia
Sitruunaviipaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.

2

Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.

3

Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.

4

Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.

5

Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.

6

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 10.2.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.