Tonnato possusta

Ainekset (17 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgporsaan ulkofileetä
2 rklkarkeaa merisuolaa
1 kplsipuli
1 kplporkkana
pala juuriselleriä
2 kpllaakerinlehteä
1 tlkokonaisia maustepippureita

Tonnikalakastike

1 kpl(185/140 g) tonnikalapaloja öljyssä
4 kplanjovisfileetä
1 rklkapriksia
1 kplkananmuna
2 - 3 rklsitruunamehua
1 dloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
(tarvittaessa lihan keitinlientä ohentamiseen)

Koristeluun

kapriksia
sitruunaviipaleita

Valmistus

  1. Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.
    1

    Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.

  2. Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.
    2

    Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.

  3. Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.
    3

    Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.

  4. Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.
    4

    Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.

  5. Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.
    5

    Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.

  6. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.
    6

    Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä