Tonnato possusta - Yhteishyvä

Tonnato possusta

???
Annokset
17
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Porsaan ulkofileetä
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
Pala juuriselleriä
2 kpl
Laakerinlehteä
1 tl
Kokonaisia maustepippureita

TONNIKALAKASTIKE

1 kpl
(185/140 g) tonnikalapaloja öljyssä
4 kpl
Anjovisfileetä
1 rkl
Kapriksia
1 kpl
Kananmuna
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
(tarvittaessa lihan keitinlientä ohentamiseen)

KORISTELUUN

Kapriksia
Sitruunaviipaleita

Näin teet

Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.
1

Poista fileestä kalvot. Hiero lihan pintaan karkeaa suolaa.

Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.
2

Kuori ja pilko sipuli, porkkana ja juuriselleri reiluiksi paloiksi. Nosta filee kasvisten ja pippureiden kanssa isoon paistopussiin.

Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.
3

Kypsennä fileetä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 125 asteeseen. Kypsennä reilun tunnin ajan, kunnes fileen sisälämpötila näyttää 74 astetta. Ota liemi talteen ja anna lihan jäähtyä.

Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.
4

Kääri filee tiiviisti folioon ja anna vetäytyä noin puolisen tuntia.

Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.
5

Mittaa kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa lihan keitinliemellä. Kastike saa olla juoksevaa. Maista ja mausta tarvittaessa.

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.
6

Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valuta päälle tonnikalakastiketta ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 10.2.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa