Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnikala-kananmunapizza

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Klassinen tomaattikastike

1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Pieni sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Kuorittuja tomaatteja
1/4 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Oreganoa

Pizzapohja:

1 1/2 dl
Vettä
1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Sokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja

Täyte:

3 kpl
Valkosipulin kynttä
1/2 dl
Persiljaa
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Pieni sipuli
2 kpl
(à 185/140 g) tonnikalaa öljyssä
1 1/2 dl
(kevyt)mozzarellaraastetta

Päälle:

1 kpl
Ruukku rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista tomaattikastike tai käytä valmista tomaattikastiketta. Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää tomaatit, mausteet oreganoa lukuun ottamatta ja pyree ja paista puuhaarukalla sekoitellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike kiehuu. Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Siirrä levyltä ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta oreganolla. Kastikkeesta riittää kahteen pizzaan. Valmista pizzapohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy, suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon erissä. Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla alustalla. Anna taikinan nousta kulhossa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa noussutta taikinaa jauhotetulla alustalla hetki. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja pane levy leivinpaperin päälle uunipellille.Valmista täyte. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna persilja. Sekoita valkosipuli ja persilja tomaattikastikkeeseen. Levitä pizzapohjalle. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Aseta renkaat pohjan päälle ja paista 10 minuuttia uunin keskitasolla. Keitä kananmunat kypsiksi kiehuvassa vedessä ja viipaloi ne. Valuta tonnikala öljystä. Levitä tonnikala ja kananmuna pizzapohjan päälle. Ripottele päälle mozzarellaraaste. Jatka paistamista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullankeltainen. Revi päälle rucolaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.9.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.