Tonnikala-makaronilaatikko

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min

Tonnikala tuo vaihtelua perinteiselle makaronilaatikolle. Kokeile ja ihastu!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kpl(185 / 140 g) tonnikalapaloja öljyssä
7 dlmakaronia
1 kplsipuli
2 rklmargariinia tai voita
3 rklvehnäjauhoja
5 dlmaitoa
1 rklsinappia
1 rklsambal oelek -chilitahnaa
1 dlparmesaaniraastetta

Pinnalle

4 rklkuivia leivänmuruja tai korppujauhoja
1 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit rasvassa kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot. Sekoita joukkoon vähitellen maito. Sekoita ja anna kiehahtaa. Mausta kastike sinapilla, chilitahnalla ja parmesaaniraasteella.Valuta tonnikalapaloista öljy ja paloittele kalat haarukalla. Sekoita tonnikalat kastikkeeseen. Nosta voideltuun uunivuokaan puolet makaronista. Kaada päälle tonnikalakastike. Peitä lopuilla makaroneilla. Ripottele pinnalle leivänmurut tai korppujauhot sekä juustoraaste. Kypsennä vuokaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä