Tonnikalahampurilaiset

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Purkillisesta tonnikalaa syntyy hampurilaispihvit kahdelle. Pihveistä tulee mehukkaat, kun käytät öljyyn säilöttyä tonnikalaa. Ohje on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 kplhampurilaissämpylää
1 kplöljyyn säilöttyä tonnikalaa
1 dlkermaviiliä
1 kplkananmuna
1 dlkorppujauhoja
2 tlsitruunamehua
1 rkltillisilppua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsitruunapippuria

Kastike

1 dlkermaviiliä
2 rklmajoneesia
1 rkltomaattiketsuppia
1 tlsilputtua chiliä, halutessasi

Lisäksi

tomaattiviiipaleita
kurkkuviipaleita
salaattia
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna kala haarukalla. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia kermaviili-munaseoksessa. Lisää joukkoon muut aineet. Muotoile taikinasta 2 isoa pihviä ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.
    Sekoita kastike. Lämmitä hampurilaissämpylät. Pane pohjalle salaattia, lisää päälle pihvit, tomaatti- ja kurkkuviipaleet ja silputtua tilliä. Valuta päälle kastiketta. Tarjoa hampurilaiset heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Sitruunapippuria, 1 tl Silputtua chiliä, halutessasi, Tomaattiviiipaleita, Kurkkuviipaleita, Salaattia, Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä