Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnikalahampurilaiset

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Purkillisesta tonnikalaa syntyy hampurilaispihvit kahdelle. Pihveistä tulee mehukkaat, kun käytät öljyyn säilöttyä tonnikalaa. Ohje on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän.

Ainekset

2 kpl
Hampurilaissämpylää
1 kpl
Öljyyn säilöttyä tonnikalaa
1 dl
Kermaviiliä
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Sitruunamehua
1 rkl
Tillisilppua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sitruunapippuria

Kastike

1 dl
Kermaviiliä
2 rkl
Majoneesia
1 rkl
Tomaattiketsuppia
1 tl
Silputtua chiliä, halutessasi

Lisäksi

Tomaattiviiipaleita
Kurkkuviipaleita
Salaattia
Tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna kala haarukalla. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia kermaviili-munaseoksessa. Lisää joukkoon muut aineet. Muotoile taikinasta 2 isoa pihviä ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.
Sekoita kastike. Lämmitä hampurilaissämpylät. Pane pohjalle salaattia, lisää päälle pihvit, tomaatti- ja kurkkuviipaleet ja silputtua tilliä. Valuta päälle kastiketta. Tarjoa hampurilaiset heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

418

1751

20,0 g

7,0 g

35,5 g

7,0 g

2,0 g

22,5 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Sitruunapippuria,

1 tl Silputtua chiliä, halutessasi,

Tomaattiviiipaleita,

Kurkkuviipaleita,

Salaattia,

Tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli