Tonnikalahampurilaiset
15 min

Nappaa talteen!
Purkillisesta tonnikalaa syntyy hampurilaispihvit kahdelle. Pihveistä tulee mehukkaat, kun käytät öljyyn säilöttyä tonnikalaa. Ohje on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän.
| 2 kpl | hampurilaissämpylää |
| 1 kpl | öljyyn säilöttyä tonnikalaa |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 rkl | tillisilppua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 dl | kermaviiliä |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | tomaattiketsuppia |
| 1 tl | silputtua chiliä, halutessasi |
| Lisäksi | |
| tomaattiviiipaleita | |
| kurkkuviipaleita | |
| salaattia | |
| tilliä | |
- 1.
Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna kala haarukalla. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia kermaviili-munaseoksessa. Lisää joukkoon muut aineet. Muotoile taikinasta 2 isoa pihviä ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.
Sekoita kastike. Lämmitä hampurilaissämpylät. Pane pohjalle salaattia, lisää päälle pihvit, tomaatti- ja kurkkuviipaleet ja silputtua tilliä. Valuta päälle kastiketta. Tarjoa hampurilaiset heti.
Tonnikalahampurilaiset
Purkillisesta tonnikalaa syntyy hampurilaispihvit kahdelle. Pihveistä tulee mehukkaat, kun käytät öljyyn säilöttyä tonnikalaa. Ohje on helppo tuplata, jos syöjiä on enemmän.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | hampurilaissämpylää |
| 1 kpl | öljyyn säilöttyä tonnikalaa |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 rkl | tillisilppua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sitruunapippuria |
Kastike | |
| 1 dl | kermaviiliä |
| 2 rkl | majoneesia |
| 1 rkl | tomaattiketsuppia |
| 1 tl | silputtua chiliä, halutessasi |
Lisäksi | |
| tomaattiviiipaleita | |
| kurkkuviipaleita | |
| salaattia | |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Valuta tonnikalasta öljy ja hienonna kala haarukalla. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia kermaviili-munaseoksessa. Lisää joukkoon muut aineet. Muotoile taikinasta 2 isoa pihviä ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.
Sekoita kastike. Lämmitä hampurilaissämpylät. Pane pohjalle salaattia, lisää päälle pihvit, tomaatti- ja kurkkuviipaleet ja silputtua tilliä. Valuta päälle kastiketta. Tarjoa hampurilaiset heti.
Ravintosisältö
418
Energiaa kcal
1751
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
418
Energiaa kcal
1751
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Sitruunapippuria, 1 tl Silputtua chiliä, halutessasi, Tomaattiviiipaleita, Kurkkuviipaleita, Salaattia, Tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























