Tortillamunakkaat

Valmista maukkaat munakkaat tortillaan käärittynä. Tämä mainio brunssiherkku kätkee sisälleen maukasta pekonia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplvehnätortillaa
2 kplpekoniviipaletta
4 kplkananmunaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Puolita vehnätortillat. Aseta muffinipellin koloihin tai pieniin uunivuokiin kapea kaistale leivinpaperia. Kiepsauta vehnätortillalevy kartioksi ja paina muffinipellille niin, että siitä muodostuu kuppi. Paina pohja tasaiseksi, jotta muna ei pääse vuotamaan kupista.

    Pilko pekonit ja paahda rapeiksi pannulla. Ripottele pekonirouhe tortillakuppeihin. Riko yksi muna jokaiseen tortillakuppiin niin, että keltuainen säilyy ehjänä. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025