Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tostonet

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Tostonet ovat friteerattuja keittobanaanikakkusia, jotka sopivat alkupalaksi tai pikkusuolaiseksi. Päällystä tostonet vaikkapa graavilla lohella, avokadosalaatilla tai haluamallasi täytteellä.

Ainekset

2 kpl
Vihreää keittobanaania
1/2 l
Rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori banaanit ja leikkaa ne kolmen sentin paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä keittobanaanipaloja kuumassa öljyssä noin kolme minuuttia molemmilta puolilta.
Nosta banaanipalat reikäkauhalla öljystä talouspaperin päälle ja anna niiden valua hetki. Käännä palat leikkauspinta ylöspäin ja paina juomalasin pohjalla palat litteiksi kakuiksi.
Kypsennä litistettyjä paloja kuumassa öljyssä vielä 1–2 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Mausta sormisuolalla ja päällystä halutessasi. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
Julkaistu: 16.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

415

1738

45,1 g

2,6 g

3,7 g

2,7 g

0,4 g

0,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sormisuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli