Kuori banaanit ja leikkaa ne kolmen sentin paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä keittobanaanipaloja kuumassa öljyssä noin kolme minuuttia molemmilta puolilta.
Nosta banaanipalat reikäkauhalla öljystä talouspaperin päälle ja anna niiden valua hetki. Käännä palat leikkauspinta ylöspäin ja paina juomalasin pohjalla palat litteiksi kakuiksi.
Kypsennä litistettyjä paloja kuumassa öljyssä vielä 1–2 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Mausta sormisuolalla ja päällystä halutessasi. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
415
1738
45,1 g
2,6 g
3,7 g
2,7 g
0,4 g
0,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli