Tulinen nakki-linssikeitto
4 Annosta
|| Munaton
Nappaa talteen!
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 300 g | nakkeja |
| 2 dl | punaisia linssejä |
| 1 kpl | tomaattimurskaa |
| 1 kpl | chilillä maustettua tomaattimurskaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 1/2 tl | rouhittua viherpippuria |
- 1.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi nakit. Paista sipuleita ja nakkikuutioita öljyssä noin 8 minuuttia. Lisää linssit, tomaattimurskat, vesi ja liemikuutiot ja pippuri ja jatka keittämistä 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 300 g | nakkeja |
| 2 dl | punaisia linssejä |
| 1 kpl | tomaattimurskaa |
| 1 kpl | chilillä maustettua tomaattimurskaa |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutiota |
| 1/2 tl | rouhittua viherpippuria |
Valmistus
- 1
Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi nakit. Paista sipuleita ja nakkikuutioita öljyssä noin 8 minuuttia. Lisää linssit, tomaattimurskat, vesi ja liemikuutiot ja pippuri ja jatka keittämistä 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





























