Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuorejuustohyydykkeet

Fork and knife
8 Kappaletta
Tuorejuustohyydyke on sokeriton ja gluteeniton jälkiruoka, joka tarjoillaan mansikkakastikkeen kanssa.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Rasvatonta maitoa
5 rkl
Makeutusjauhetta (hermesetas)
1 rkl
Liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
2 rkl
Vettä
200 g
Kevyttuorejuustoa
1 kpl
Sitruunan kuori ja mehu

Marjakastike

1/2 l
Mansikoita
1/2 dl
Makeutusjauhetta (hermesetas)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Laita keltuaiset kattilaan ja valkuaiset vatkauskulhoon. Kuumenna keltuaisia ja maitoa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää makeutusjauhe ja jätä jäähtymään.

Sekoita tuorejuustoon sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna pieni määrä vettä ja liuota liivatejauhe tai liotetut liivatelehdet siihen. Lisää keltuaisseos ja liivate juuston joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte öljyttyihin vuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista marjakastike. Soseuta mansikat ja makeuta. Siirrä hyydykkeet tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä ja marjakastikkeella.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.12.2004
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.