Tuorejuustohyydykkeet - Yhteishyvä

Tuorejuustohyydykkeet

???
Tuorejuustohyydyke on sokeriton ja gluteeniton jälkiruoka, joka tarjoillaan mansikkakastikkeen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Rasvatonta maitoa
5 rkl
Makeutusjauhetta (hermesetas)
1 rkl
Liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
2 rkl
Vettä
200 g
Kevyttuorejuustoa
1 kpl
Sitruunan kuori ja mehu

MARJAKASTIKE

1/2 l
Mansikoita
1/2 dl
Makeutusjauhetta (hermesetas)

Näin teet

1

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Laita keltuaiset kattilaan ja valkuaiset vatkauskulhoon. Kuumenna keltuaisia ja maitoa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää makeutusjauhe ja jätä jäähtymään.

Sekoita tuorejuustoon sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna pieni määrä vettä ja liuota liivatejauhe tai liotetut liivatelehdet siihen. Lisää keltuaisseos ja liivate juuston joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte öljyttyihin vuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista marjakastike. Soseuta mansikat ja makeuta. Siirrä hyydykkeet tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä ja marjakastikkeella.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa