Tuorejuustohyydykkeet

Arvostele resepti
8 Kappaletta

Tuorejuustohyydyke on sokeriton ja gluteeniton jälkiruoka, joka tarjoillaan mansikkakastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
2 1/2 dlrasvatonta maitoa
5 rklmakeutusjauhetta (hermesetas)
1 rklliivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
2 rklvettä
200 gkevyttuorejuustoa
1 kplsitruunan kuori ja mehu

Marjakastike

1/2 lmansikoita
1/2 dlmakeutusjauhetta (hermesetas)

Valmistus

  1. 1

    Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Laita keltuaiset kattilaan ja valkuaiset vatkauskulhoon. Kuumenna keltuaisia ja maitoa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää makeutusjauhe ja jätä jäähtymään.

    Sekoita tuorejuustoon sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna pieni määrä vettä ja liuota liivatejauhe tai liotetut liivatelehdet siihen. Lisää keltuaisseos ja liivate juuston joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada täyte öljyttyihin vuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

    Valmista marjakastike. Soseuta mansikat ja makeuta. Siirrä hyydykkeet tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä ja marjakastikkeella.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä