Tuoresuolattu kala | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuoresuolattu kala

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 kg
Fileoitua lohta, kirjolohta tai siikaa
2 rkl
Karkeaa merisuolaa
1 tl
Sokeria
1 - 2 tl
Kokonaisia valkopippureita
Iso nippu tilliä

koristeluun:

Tilliä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kalafileestä tai -fileistä tarkasti kaikki pienimmätkin ruodot. Leikkaa pois myös evät ja löysä vaalea osa vatsanahkaa. Parhaiten se käy saksilla. lä kuitenkaan poista pintanahkaa.Hiero lihan pintaan suola ja sokeri. Murskaa valkopippurit ja silppua tilli. Levitä nekin pinnalle.Leikkaa iso kalafilee keskeltä poikki ja laita palat mausteet välissään vastakkain niin, että saat tasapaksun paketin, tai paina kaksi kalafileetä yhteen lihapuolet vastakkain. Ripottele hiukan suolaa myös kalan nahalle ja kiedo paketti tiukasti kelmuun tai muovipussiin. Laita se sitten kevyen painon, esim. leikkuulaudan alle, jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi. Käännä pakettia välillä.Raaputa liiat mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet terävällä veitsellä nahkaa vasten ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Koristele viipaleet tuoreella tillillä ja tarjoa kylminä. Seuraksi sopii sinappikastike, jota saat valmiina kaupasta, mutta jonka voit myös itse sekoittaa sinappia ranskankermalla pehmittäen ja hiukan lisää maustaen.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.