Tuoresuolattu kala

Nappaa talteen!
| 1 kg | fileoitua lohta, kirjolohta tai siikaa |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 - 2 tl | kokonaisia valkopippureita |
| iso nippu tilliä | |
| Koristeluun: | |
|---|---|
| tilliä | |
- 1.
Poista kalafileestä tai -fileistä tarkasti kaikki pienimmätkin ruodot. Leikkaa pois myös evät ja löysä vaalea osa vatsanahkaa. Parhaiten se käy saksilla. lä kuitenkaan poista pintanahkaa.Hiero lihan pintaan suola ja sokeri. Murskaa valkopippurit ja silppua tilli. Levitä nekin pinnalle.Leikkaa iso kalafilee keskeltä poikki ja laita palat mausteet välissään vastakkain niin, että saat tasapaksun paketin, tai paina kaksi kalafileetä yhteen lihapuolet vastakkain. Ripottele hiukan suolaa myös kalan nahalle ja kiedo paketti tiukasti kelmuun tai muovipussiin. Laita se sitten kevyen painon, esim. leikkuulaudan alle, jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi. Käännä pakettia välillä.Raaputa liiat mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet terävällä veitsellä nahkaa vasten ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Koristele viipaleet tuoreella tillillä ja tarjoa kylminä. Seuraksi sopii sinappikastike, jota saat valmiina kaupasta, mutta jonka voit myös itse sekoittaa sinappia ranskankermalla pehmittäen ja hiukan lisää maustaen.
Tuoresuolattu kala
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | fileoitua lohta, kirjolohta tai siikaa |
| 2 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 - 2 tl | kokonaisia valkopippureita |
| iso nippu tilliä | |
Koristeluun: | |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Poista kalafileestä tai -fileistä tarkasti kaikki pienimmätkin ruodot. Leikkaa pois myös evät ja löysä vaalea osa vatsanahkaa. Parhaiten se käy saksilla. lä kuitenkaan poista pintanahkaa.Hiero lihan pintaan suola ja sokeri. Murskaa valkopippurit ja silppua tilli. Levitä nekin pinnalle.Leikkaa iso kalafilee keskeltä poikki ja laita palat mausteet välissään vastakkain niin, että saat tasapaksun paketin, tai paina kaksi kalafileetä yhteen lihapuolet vastakkain. Ripottele hiukan suolaa myös kalan nahalle ja kiedo paketti tiukasti kelmuun tai muovipussiin. Laita se sitten kevyen painon, esim. leikkuulaudan alle, jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi. Käännä pakettia välillä.Raaputa liiat mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet terävällä veitsellä nahkaa vasten ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Koristele viipaleet tuoreella tillillä ja tarjoa kylminä. Seuraksi sopii sinappikastike, jota saat valmiina kaupasta, mutta jonka voit myös itse sekoittaa sinappia ranskankermalla pehmittäen ja hiukan lisää maustaen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












