Tuoretomaatti-basilikakeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
1 kgtomaatteja
1/2 dlrypsiöljyä
7 1/2 dlvettä
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
1 rklpunaviinietikkaa
1 dlkermaa
rouhittua mustapippuria

Päälle

1/2 dlpaahdettuja pinjansiemeniä
1 dlsilputtua tuoretta basilikaa
paahdettuja leipäkuutioita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja silppua sipulit.

    Huuhtele tomaatit, poista kovat kannat ja lohko tomaatit.

    Kuullota sipulit ja tomaatit öljyssä kattilassa. Lisää vesi, tomaattimurska, sokeri, suola ja etikka. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Soseuta halutessasi. Lisää kerma ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

    Viimeistele pinjansiemenillä, basilikalla ja leipäkuutioilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 7,5 dl Vettä, 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Paahdettuja leipäkuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä