Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuoretomaatti-basilikakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Sipulia
1 kg
Tomaatteja
1/2 dl
Rypsiöljyä
7 1/2 dl
Vettä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 dl
Kermaa
Rouhittua mustapippuria

Päälle

1/2 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl
Silputtua tuoretta basilikaa
Paahdettuja leipäkuutioita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipulit.

Huuhtele tomaatit, poista kovat kannat ja lohko tomaatit.

Kuullota sipulit ja tomaatit öljyssä kattilassa. Lisää vesi, tomaattimurska, sokeri, suola ja etikka. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Soseuta halutessasi. Lisää kerma ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

Viimeistele pinjansiemenillä, basilikalla ja leipäkuutioilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.9.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

312

1308

25,8 g

6,8 g

14,0 g

13,5 g

5,5 g

3,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Paahdettuja leipäkuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli