Tuoretomaatti-basilikakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tuoretomaatti-basilikakeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Sipulia
1 kg
Tomaatteja
1/2 dl
Rypsiöljyä
7 1/2 dl
Vettä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Punaviinietikkaa
1 dl
Kermaa
Rouhittua mustapippuria

päälle

1/2 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä
1 dl
Silputtua tuoretta basilikaa
Paahdettuja leipäkuutioita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipulit.

Huuhtele tomaatit, poista kovat kannat ja lohko tomaatit.

Kuullota sipulit ja tomaatit öljyssä kattilassa. Lisää vesi, tomaattimurska, sokeri, suola ja etikka. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Soseuta halutessasi. Lisää kerma ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

Viimeistele pinjansiemenillä, basilikalla ja leipäkuutioilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.9.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1308

312

25,8 g

6,8 g

14,0 g

13,5 g

5,5 g

3,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Paahdettuja leipäkuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli