Tuulihatut - Yhteishyvä

Tuulihatut

???
Annokset
35
Juhlapöydästä tuttujen tuulihattujen sisälle sopivat suolaiset ja makeat täytteet.
Jaa Somessa

Ainekset

125 g
Voita tai margariinia
2 1/2 dl
Vettä
Suolaa
2 tl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
4 kpl
Kananmunaa

MAKEA TÄYTE

2 kpl
(à 200 g) sitruuna- tai vaniljarahkaa
1/2 dl
Vadelmahilloa

SUOLAINEN TÄYTE

2 kpl
Piparjuurituorejuustoa
200 g
Graavilohta
1 kpl
Ruukku tilliä

Näin teet

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään.
1

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Nosta kattila syrjään.

Lisää suola ja sokeri sekä kaikki jauhot kerralla seokseen. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos on imeytynyt jauhoihin.
2

Lisää suola ja sokeri sekä kaikki jauhot kerralla seokseen. Sekoita, kunnes vesi-rasvaseos on imeytynyt jauhoihin.

Kuumenna seosta uudelleen ja sekoita samalla puuhaarukalla, kunnes taikina irtoaa pohjasta ja reunoilta. Nosta jäähtymään hetkeksi.
3

Kuumenna seosta uudelleen ja sekoita samalla puuhaarukalla, kunnes taikina irtoaa pohjasta ja reunoilta. Nosta jäähtymään hetkeksi.

Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten jokaisen munan jälkeen.
4

Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten jokaisen munan jälkeen.

Nosta tai pursota taikinasta teelusikan kokoisia nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana.
5

Nosta tai pursota taikinasta teelusikan kokoisia nokareita leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana.

Halkaise tuulihatut. Pursota tai asettele täyte sisään.
6

Halkaise tuulihatut. Pursota tai asettele täyte sisään.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.10.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa