Tyrni-valkosuklaakakku
Tyrni-valkosuklaakakku
Yhteistyössä

Tyrni-valkosuklaakakku

arvosana4/5

(1)arvio
10 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tyrni-valkosuklaakakku on raikas ja täyteläinen syksyn moussekakku. Tyrni-valkosuklaakakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Leipurin vinkki: Jos haluat leikata kakun valmiiksi, leikkaa kakkupalat kuumalla ja kuivalla veitsellä nopeasti, niin saat täydellisiä ja siistejä paloja.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

200 gkeksejä (digestive, domino)
30 gsulatettua voita

Mousse

1 dlkermaa
1 dlalitalon tyrni-porkkanamehua
4 kplkeltuaista
1 dlsokeria
100 gvalkosuklaata
5 kplliivatelehteä (20g)
6 dlkermaa vaahdotettuna

Tyrnigele

2 dlalitalon tyrni-porkkanamehua
1/2 dlsokeria
1 kplliivatelehteä

Valmistus

  1. 1

    Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele massa halkaisijaltaan 24-26 cm leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    200 gkeksejä (digestive, domino)
    30 gsulatettua voita
    5 kplliivatelehteä (20g)
  2. 2

    Valmista mousse yhdistämällä 1 dl kermaa, tyrnimehua, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä seos 82°C asteiseksi vesihauteessa koko ajan sekoittaen.

    MääräAinesosa
    1 dlkermaa
    1 dlalitalon tyrni-porkkanamehua
    4 kplkeltuaista
    1 dlsokeria
  3. 3

    Kaada kypsä massa liotettujen liivatteiden ja valkosuklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita massa vatkatun kerman joukkoon tasaiseksi ja kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 1 h.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
    6 dlkermaa vaahdotettuna
  4. 4

    Valmista tyrnigele. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

    MääräAinesosa
    1 kplliivatelehteä
  5. 5

    Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sulata liivatteet tyrnimehuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada gele kakun päälle ja anna kakun hyytyä yön yli.

    MääräAinesosa
    2 dlalitalon tyrni-porkkanamehua
    1/2 dlsokeria
  6. 6

    Ota tyrni-valkosuklaakakku pois muotista ja leikkaa haluamiasi paloja kuumalla ja kuivalla veitsellä. Koristele tyrni-valkosuklaakakku tuoreilla tyrneillä ja marengilla.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kermaa, 1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua, 2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua, 1 kpl liivatelehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
16.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä