Tyrni-valkosuklaakakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tyrni-valkosuklaakakku

Tyrni-valkosuklaakakku
Annokset
10
Valmistusaika
30 min
Tyrni-valkosuklaakakku on raikas ja täyteläinen syksyn moussekakku. Tyrni-valkosuklaakakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Leipurin vinkki: Jos haluat leikata kakun valmiiksi, leikkaa kakkupalat kuumalla ja kuivalla veitsellä nopeasti, niin saat täydellisiä ja siistejä paloja.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
keksejä (digestive, domino)
30 g
sulatettua voita

MOUSSE

1 dl
kermaa
1 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
100 g
valkosuklaata
5 kpl
liivatelehteä (20g)
6 dl
kermaa vaahdotettuna

TYRNIGELE

2 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
1/2 dl
sokeria
1 kpl
liivatelehteä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Näin teet

1

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele massa halkaisijaltaan 24-26 cm leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

200 g
keksejä (digestive, domino)
30 g
sulatettua voita
5 kpl
liivatelehteä (20g)
2

Valmista mousse yhdistämällä 1 dl kermaa, tyrnimehua, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä seos 82°C asteiseksi vesihauteessa koko ajan sekoittaen.

1 dl
kermaa
1 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
3

Kaada kypsä massa liotettujen liivatteiden ja valkosuklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita massa vatkatun kerman joukkoon tasaiseksi ja kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 1 h.

100 g
valkosuklaata
6 dl
kermaa vaahdotettuna
4

Valmista tyrnigele. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

1 kpl
liivatelehteä
5

Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sulata liivatteet tyrnimehuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada gele kakun päälle ja anna kakun hyytyä yön yli.

2 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
1/2 dl
sokeria
6

Ota tyrni-valkosuklaakakku pois muotista ja leikkaa haluamiasi paloja kuumalla ja kuivalla veitsellä. Koristele tyrni-valkosuklaakakku tuoreilla tyrneillä ja marengilla.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 20.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1786 17858
Energiaa kcal427 4265
Rasvaa29.1 g291.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa16.0 g160.0 g
Hiilihydraatteja34.2 g342.0 g
Sokereita23.2 g232.0 g
Kuituja0.6 g6.0 g
Proteiinia8.0 g80.0 g
Suolaa0.2 g1.7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl kermaa

  • 1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 1 kpl liivatelehteä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1786 17858
Energiaa kcal427 4265
Rasvaa29.1 g291.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa16.0 g160.0 g
Hiilihydraatteja34.2 g342.0 g
Sokereita23.2 g232.0 g
Kuituja0.6 g6.0 g
Proteiinia8.0 g80.0 g
Suolaa0.2 g1.7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl kermaa

  • 1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 1 kpl liivatelehteä

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.