Tyrni-valkosuklaakakku - Yhteishyvä

Tyrni-valkosuklaakakku

Tyrni-valkosuklaakakku
Annokset
10
Valmistusaika
30 min
Tyrni-valkosuklaakakku on raikas ja täyteläinen syksyn moussekakku. Tyrni-valkosuklaakakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Leipurin vinkki: Jos haluat leikata kakun valmiiksi, leikkaa kakkupalat kuumalla ja kuivalla veitsellä nopeasti, niin saat täydellisiä ja siistejä paloja.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

200 g
keksejä (digestive, domino)
30 g
sulatettua voita

MOUSSE

1 dl
kermaa
1 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
100 g
valkosuklaata
5 kpl
liivatelehteä (20g)
6 dl
kermaa vaahdotettuna

TYRNIGELE

2 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
1/2 dl
sokeria
1 kpl
liivatelehteä

Näin teet

1

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele massa halkaisijaltaan 24-26 cm leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

200 g
keksejä (digestive, domino)
30 g
sulatettua voita
5 kpl
liivatelehteä (20g)
2

Valmista mousse yhdistämällä 1 dl kermaa, tyrnimehua, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä seos 82°C asteiseksi vesihauteessa koko ajan sekoittaen.

1 dl
kermaa
1 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
4 kpl
keltuaista
1 dl
sokeria
3

Kaada kypsä massa liotettujen liivatteiden ja valkosuklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita massa vatkatun kerman joukkoon tasaiseksi ja kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 1 h.

100 g
valkosuklaata
6 dl
kermaa vaahdotettuna
4

Valmista tyrnigele. Liota liivatteet kylmässä vedessä.

1 kpl
liivatelehteä
5

Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sulata liivatteet tyrnimehuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada gele kakun päälle ja anna kakun hyytyä yön yli.

2 dl
Alitalon tyrni-porkkanamehua
1/2 dl
sokeria
6

Ota tyrni-valkosuklaakakku pois muotista ja leikkaa haluamiasi paloja kuumalla ja kuivalla veitsellä. Koristele tyrni-valkosuklaakakku tuoreilla tyrneillä ja marengilla.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 16.11.2018
Muokattu: 16.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g342 g
Proteiinia8 g80 g
Rasvaa29 g291 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj1786 17858
Energiaa kcal427 4265

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl kermaa

  • 1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 1 kpl liivatelehteä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g342 g
Proteiinia8 g80 g
Rasvaa29 g291 g
Kuituja1 g6 g
Energiaa kj1786 17858
Energiaa kcal427 4265

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl kermaa

  • 1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua

  • 1 kpl liivatelehteä

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.