Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele massa halkaisijaltaan 24-26 cm leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Valmista mousse yhdistämällä 1 dl kermaa, tyrnimehua, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä seos 82°C asteiseksi vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
Kaada kypsä massa liotettujen liivatteiden ja valkosuklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita massa vatkatun kerman joukkoon tasaiseksi ja kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 1 h.
Valmista tyrnigele. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sulata liivatteet tyrnimehuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada gele kakun päälle ja anna kakun hyytyä yön yli.
Ota tyrni-valkosuklaakakku pois muotista ja leikkaa haluamiasi paloja kuumalla ja kuivalla veitsellä. Koristele tyrni-valkosuklaakakku tuoreilla tyrneillä ja marengilla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1786
427
29,1 g
16,0 g
34,2 g
23,2 g
0,6 g
8,0 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl kermaa,
1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua,
2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua,
1 kpl liivatelehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli