Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Tyrni-valkosuklaakakku on raikas ja täyteläinen syksyn moussekakku. Tyrni-valkosuklaakakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Leipurin vinkki: Jos haluat leikata kakun valmiiksi, leikkaa kakkupalat kuumalla ja kuivalla veitsellä nopeasti, niin saat täydellisiä ja siistejä paloja.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | keksejä (digestive, domino) |
| 30 g | sulatettua voita |
| Mousse | |
| 1 dl | kermaa |
| 1 dl | alitalon tyrni-porkkanamehua |
| 4 kpl | keltuaista |
| 1 dl | sokeria |
| 100 g | valkosuklaata |
| 5 kpl | liivatelehteä (20g) |
| 6 dl | kermaa vaahdotettuna |
| Tyrnigele | |
| 2 dl | alitalon tyrni-porkkanamehua |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | liivatelehteä |
Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele massa halkaisijaltaan 24-26 cm leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Valmista mousse yhdistämällä 1 dl kermaa, tyrnimehua, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä seos 82°C asteiseksi vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
Kaada kypsä massa liotettujen liivatteiden ja valkosuklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita massa vatkatun kerman joukkoon tasaiseksi ja kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 1 h.
Valmista tyrnigele. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sulata liivatteet tyrnimehuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada gele kakun päälle ja anna kakun hyytyä yön yli.
Ota tyrni-valkosuklaakakku pois muotista ja leikkaa haluamiasi paloja kuumalla ja kuivalla veitsellä. Koristele tyrni-valkosuklaakakku tuoreilla tyrneillä ja marengilla.


arvosana4/5
30 min
Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tyrni-valkosuklaakakku on raikas ja täyteläinen syksyn moussekakku. Tyrni-valkosuklaakakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin edellisenä päivänä. Leipurin vinkki: Jos haluat leikata kakun valmiiksi, leikkaa kakkupalat kuumalla ja kuivalla veitsellä nopeasti, niin saat täydellisiä ja siistejä paloja.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | keksejä (digestive, domino) |
| 30 g | sulatettua voita |
Mousse | |
| 1 dl | kermaa |
| 1 dl | alitalon tyrni-porkkanamehua |
| 4 kpl | keltuaista |
| 1 dl | sokeria |
| 100 g | valkosuklaata |
| 5 kpl | liivatelehteä (20g) |
| 6 dl | kermaa vaahdotettuna |
Tyrnigele | |
| 2 dl | alitalon tyrni-porkkanamehua |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | liivatelehteä |
Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sula voi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele massa halkaisijaltaan 24-26 cm leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | keksejä (digestive, domino) |
| 30 g | sulatettua voita |
| 5 kpl | liivatelehteä (20g) |
Valmista mousse yhdistämällä 1 dl kermaa, tyrnimehua, keltuaiset ja sokeri. Lämmitä seos 82°C asteiseksi vesihauteessa koko ajan sekoittaen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | kermaa |
| 1 dl | alitalon tyrni-porkkanamehua |
| 4 kpl | keltuaista |
| 1 dl | sokeria |
Kaada kypsä massa liotettujen liivatteiden ja valkosuklaan päälle. Sekoita massa tasaiseksi. Sekoita massa vatkatun kerman joukkoon tasaiseksi ja kumoa kakkuvuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa noin 1 h.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | valkosuklaata |
| 6 dl | kermaa vaahdotettuna |
Valmista tyrnigele. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | liivatelehteä |
Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa. Sulata liivatteet tyrnimehuun ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kaada gele kakun päälle ja anna kakun hyytyä yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | alitalon tyrni-porkkanamehua |
| 1/2 dl | sokeria |
Ota tyrni-valkosuklaakakku pois muotista ja leikkaa haluamiasi paloja kuumalla ja kuivalla veitsellä. Koristele tyrni-valkosuklaakakku tuoreilla tyrneillä ja marengilla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
427
Energiaa kcal
1786
Energiaa kj
29,1 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
427
Energiaa kcal
1786
Energiaa kj
29,1 g
Rasvaa
16,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kermaa, 1 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua, 2 dl Alitalon tyrni-porkkanamehua, 1 kpl liivatelehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli