Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ulkofilee sienten ja kaudenkasvisten kera

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Naudan ulkofileepihviä a`200 g

Paistamiseen:

1 rkl
Öljyä
2 rkl
Voita
1 tl
Mustapippurirouhetta
Suolaa

Lisäksi:

400 g
Herkkusieniä
1/2 dl
Vasikanfondia
Puolikkaan sitruunan mehu
Persiljasilppua halutessasi
1 kpl
Valkosipulin kynsi puserrettuna

Viinikastike:

5 dl
Punaviiniä
1 kpl
Laakerinlehti
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
25 g
Voita
1/2 dl
Vasikanfondia
2 rkl
Maixena-suurustetta ruskeille kastikkeille
Sokeria ja timjamia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hakkaa naudanfileepihvit nyrkilläsi puulaudalla pehmeiksi. Katkaise kiristävät reunat viilloilla, jos niitä on. Lämmitä pihvit huoneenlämpöön. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.Kuumenna isossa paistinpannussa öljy ja voi ja kypsennä pihvit siinä keskilämmöllä, kaksi kerrallaan ensin toiselta ja sitten toiselta puolen. Mausta ja nosta lämpimälle vadille vaikkapa kiehuvan kasviskattilan päälle.Lisää pannun rasvaan herkkusieniviipaleet. Sekoita ja kypsennä pari minuuttia. Lisää fondi ja sitruunamehu. Sekoita edelleen varoen ja mausta.Nosta sieniviipaleet pihvien viereen.Mittaa samaan pannuun punaviini. Lisää laakerinlehti, pippuri, voi ja fondi. Keitä, kunnes neste sakenee hiukan. Ripottele joukkoon suurus, keitä pari minuuttia ja mausta. Tarjoa pihvien ja kiehautettujen kasvisten (esim. pienet porkkanat, pavut ja sipulit) sekä paistettujen sienten lisänä.

Miltä maistui?
Resepti:
PIrjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 13.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.