Ulkofilee sienten ja kaudenkasvisten kera

Nappaa talteen!
| 4 kpl | naudan ulkofileepihviä a`200 g |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | voita |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| suolaa | |
| Lisäksi: | |
| 400 g | herkkusieniä |
| 1/2 dl | vasikanfondia |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| persiljasilppua halutessasi | |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi puserrettuna |
| Viinikastike: | |
| 5 dl | punaviiniä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 25 g | voita |
| 1/2 dl | vasikanfondia |
| 2 rkl | maixena-suurustetta ruskeille kastikkeille |
| sokeria ja timjamia | |
- 1.
Hakkaa naudanfileepihvit nyrkilläsi puulaudalla pehmeiksi. Katkaise kiristävät reunat viilloilla, jos niitä on. Lämmitä pihvit huoneenlämpöön. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.Kuumenna isossa paistinpannussa öljy ja voi ja kypsennä pihvit siinä keskilämmöllä, kaksi kerrallaan ensin toiselta ja sitten toiselta puolen. Mausta ja nosta lämpimälle vadille vaikkapa kiehuvan kasviskattilan päälle.Lisää pannun rasvaan herkkusieniviipaleet. Sekoita ja kypsennä pari minuuttia. Lisää fondi ja sitruunamehu. Sekoita edelleen varoen ja mausta.Nosta sieniviipaleet pihvien viereen.Mittaa samaan pannuun punaviini. Lisää laakerinlehti, pippuri, voi ja fondi. Keitä, kunnes neste sakenee hiukan. Ripottele joukkoon suurus, keitä pari minuuttia ja mausta. Tarjoa pihvien ja kiehautettujen kasvisten (esim. pienet porkkanat, pavut ja sipulit) sekä paistettujen sienten lisänä.
Ulkofilee sienten ja kaudenkasvisten kera
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | naudan ulkofileepihviä a`200 g |
Paistamiseen: | |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | voita |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| suolaa | |
Lisäksi: | |
| 400 g | herkkusieniä |
| 1/2 dl | vasikanfondia |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| persiljasilppua halutessasi | |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi puserrettuna |
Viinikastike: | |
| 5 dl | punaviiniä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 25 g | voita |
| 1/2 dl | vasikanfondia |
| 2 rkl | maixena-suurustetta ruskeille kastikkeille |
| sokeria ja timjamia | |
Valmistus
- 1
Hakkaa naudanfileepihvit nyrkilläsi puulaudalla pehmeiksi. Katkaise kiristävät reunat viilloilla, jos niitä on. Lämmitä pihvit huoneenlämpöön. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.Kuumenna isossa paistinpannussa öljy ja voi ja kypsennä pihvit siinä keskilämmöllä, kaksi kerrallaan ensin toiselta ja sitten toiselta puolen. Mausta ja nosta lämpimälle vadille vaikkapa kiehuvan kasviskattilan päälle.Lisää pannun rasvaan herkkusieniviipaleet. Sekoita ja kypsennä pari minuuttia. Lisää fondi ja sitruunamehu. Sekoita edelleen varoen ja mausta.Nosta sieniviipaleet pihvien viereen.Mittaa samaan pannuun punaviini. Lisää laakerinlehti, pippuri, voi ja fondi. Keitä, kunnes neste sakenee hiukan. Ripottele joukkoon suurus, keitä pari minuuttia ja mausta. Tarjoa pihvien ja kiehautettujen kasvisten (esim. pienet porkkanat, pavut ja sipulit) sekä paistettujen sienten lisänä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












