Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Aseta torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille.
Pilko isoimpia marjoja hiukan pienemmiksi. Kuumenna hillo kattilassa ja lisää marjat joukkoon. Sekoita, kunnes marjat hieman mehustuvat. Anna marjaseoksen valua siivilässä hetki. Levitä seos tasaisesti torttupohjalle.
Vaahdota valkuaiset. Kun vaahtoa alkaa muodostua, lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaamista jatkaen. Kun vaahto on kovaa, sekoita sitruunamehu joukkoon.
Paloittele jäätelö ja nostele palat keoksi tortun päälle. Peitä jäätelö marenkivaahdolla. Levitä vaahto huolellisesti esimerkiksi nuolijalla, sillä pintaan ei saa jäädä aukkoja, jotta jäätelö ei pääse sulamaan uunissa.
Laita vati jäätelökakkuineen uuniin muutamaksi minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
261
1090
7,8 g
4,5 g
41,3 g
41,1 g
1,9 g
4,4 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl (200 g) torttupohja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli