Uunijäätelö

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

60 min

Kokoa rakas retroherkku, uunijäätelö, vaniljajäätelöstä, hillosta ja marjoista valmiin torttupohjan päälle. Vispaa marenki tiiviiksi ja levitä se huolellisesti täytteiden päälle, niin jäätelö ei sula uunissa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(200 g) torttupohja
400 g(2 ps) pakastemarjoja
1 dlmarjahilloa
1 lvaniljajäätelöä

Marenki

3 kplkananmunanvalkuaista
2 dltomusokeria
1 tlsitruunamehua

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Aseta torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille.

    MääräAinesosa
    1 kpl(200 g) torttupohja
  2. 2

    Pilko isoimpia marjoja hiukan pienemmiksi. Kuumenna hillo kattilassa ja lisää marjat joukkoon. Sekoita, kunnes marjat hieman mehustuvat. Anna marjaseoksen valua siivilässä hetki. Levitä seos tasaisesti torttupohjalle.

    MääräAinesosa
    400 g(2 ps) pakastemarjoja
    1 dlmarjahilloa
  3. 3

    Vaahdota valkuaiset. Kun vaahtoa alkaa muodostua, lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaamista jatkaen. Kun vaahto on kovaa, sekoita sitruunamehu joukkoon.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunanvalkuaista
    2 dltomusokeria
    1 tlsitruunamehua
  4. 4

    Paloittele jäätelö ja nostele palat keoksi tortun päälle. Peitä jäätelö marenkivaahdolla. Levitä vaahto huolellisesti esimerkiksi nuolijalla, sillä pintaan ei saa jäädä aukkoja, jotta jäätelö ei pääse sulamaan uunissa.

    MääräAinesosa
    1 lvaniljajäätelöä
  5. 5

    Laita vati jäätelökakkuineen uuniin muutamaksi minuutiksi tai kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl (200 g) torttupohja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä