Uunipaisti ja viinikastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uunipaisti ja viinikastike

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Maustettua naudan paistia

katike:

1 dl
Siivilöityä paistolientä tai lihafondia
2 dl
Punaviiniä
25 g
Voita
2 tl
Maissisuurustetta ruskeille kastikkeille, maizzena
Mustapippurirouhetta
Ruoko- tai fariinisokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kypsennä valmispaisti pakkauksen ohjeen mukaan. Valele paistia välillä vedellä tai kasvisliemellä, että saat hiukan paistolientä. Siivilöi paistoliemi kattilaan sillä aikaa, kun paisti jäähtyy. Lisää vahva punaviini ja keitä kunnes liemi haihtuu puoleen. Lisää voi nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Ripota joukkoon lopuksi suuruste edelleen vatkaten. Mausta kastike pippurilla ja ripauksella tummaa sokeria, joka tekee siitä pehmeämmän makuista. Tarjoa kastike lihan, perunoiden ja kasvisten lisänä.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 13.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.