Uunipaisti ja viinikastike

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kgmaustettua naudan paistia

Katike:

1 dlsiivilöityä paistolientä tai lihafondia
2 dlpunaviiniä
25 gvoita
2 tlmaissisuurustetta ruskeille kastikkeille, maizzena
mustapippurirouhetta
ruoko- tai fariinisokeria

Valmistus

  1. 1

    Kypsennä valmispaisti pakkauksen ohjeen mukaan. Valele paistia välillä vedellä tai kasvisliemellä, että saat hiukan paistolientä. Siivilöi paistoliemi kattilaan sillä aikaa, kun paisti jäähtyy. Lisää vahva punaviini ja keitä kunnes liemi haihtuu puoleen. Lisää voi nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Ripota joukkoon lopuksi suuruste edelleen vatkaten. Mausta kastike pippurilla ja ripauksella tummaa sokeria, joka tekee siitä pehmeämmän makuista. Tarjoa kastike lihan, perunoiden ja kasvisten lisänä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä