Harjaa punajuuret kevyesti juuresharjalla, varoen rikkomasta kuorta. Jätä myös juuri paikalleen. Kaada merisuola uunivuokaan ja paina punajuuret hieman suolapedin sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa ne ovat täysin kypsiä.
Vaahdota kerma. Notkista kulhossa ranskankerma piparjuuritahnan kanssa. Sekoita joukkoon kermavaahto. Mausta seos suolalla.
Leikkaa punajuuriin ristiviillot ja avaa hieman kuorta. Lusikoi päälle nokare piparjuurimoussea.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
217
909
19,5 g
13,0 g
7,5 g
7,5 g
2,0 g
2,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g Karkeaa merisuolaa,
2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli