Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunipunajuuret ja piparjuurimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuret kypsyvät uunissa suolapedillä meheviksi. Nauti raikkaan ja helpon piparjuurimoussen kanssa.

Ainekset

4 kpl
Punajuurta
500 g
Karkeaa merisuolaa

Piparjuurimousse

1 dl
Kuohukermaa
150 g
Ranskankermaa
2 - 3 rkl
Piparjuuritahnaa
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Harjaa punajuuret kevyesti juuresharjalla, varoen rikkomasta kuorta. Jätä myös juuri paikalleen. Kaada merisuola uunivuokaan ja paina punajuuret hieman suolapedin sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa ne ovat täysin kypsiä.

Vaahdota kerma. Notkista kulhossa ranskankerma piparjuuritahnan kanssa. Sekoita joukkoon kermavaahto. Mausta seos suolalla.

Leikkaa punajuuriin ristiviillot ja avaa hieman kuorta. Lusikoi päälle nokare piparjuurimoussea.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

217

909

19,5 g

13,0 g

7,5 g

7,5 g

2,0 g

2,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g Karkeaa merisuolaa,

2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli