Uunipunajuuret ja piparjuurimousse | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Uunipunajuuret ja piparjuurimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuret kypsyvät uunissa suolapedillä meheviksi. Nauti raikkaan ja helpon piparjuurimoussen kanssa.

Ainekset

4 kpl
Punajuurta
500 g
Karkeaa merisuolaa

piparjuurimousse

1 dl
Kuohukermaa
150 g
Ranskankermaa
2 - 3 rkl
Piparjuuritahnaa
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Harjaa punajuuret kevyesti juuresharjalla, varoen rikkomasta kuorta. Jätä myös juuri paikalleen. Kaada merisuola uunivuokaan ja paina punajuuret hieman suolapedin sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa ne ovat täysin kypsiä.

Vaahdota kerma. Notkista kulhossa ranskankerma piparjuuritahnan kanssa. Sekoita joukkoon kermavaahto. Mausta seos suolalla.

Leikkaa punajuuriin ristiviillot ja avaa hieman kuorta. Lusikoi päälle nokare piparjuurimoussea.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

909

217

19,5 g

13,0 g

7,5 g

7,5 g

2,0 g

2,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g Karkeaa merisuolaa,

2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli