Uunipunajuuret ja piparjuurimousse

Punajuuret kypsyvät uunissa suolapedillä meheviksi. Nauti raikkaan ja helpon piparjuurimoussen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpunajuurta
500 gkarkeaa merisuolaa

Piparjuurimousse

1 dlkuohukermaa
150 granskankermaa
2 - 3 rklpiparjuuritahnaa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Harjaa punajuuret kevyesti juuresharjalla, varoen rikkomasta kuorta. Jätä myös juuri paikalleen. Kaada merisuola uunivuokaan ja paina punajuuret hieman suolapedin sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa ne ovat täysin kypsiä.

    Vaahdota kerma. Notkista kulhossa ranskankerma piparjuuritahnan kanssa. Sekoita joukkoon kermavaahto. Mausta seos suolalla.

    Leikkaa punajuuriin ristiviillot ja avaa hieman kuorta. Lusikoi päälle nokare piparjuurimoussea.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g Karkeaa merisuolaa, 2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä