Harjaa punajuuret kevyesti juuresharjalla, varoen rikkomasta kuorta. Jätä myös juuri paikalleen. Kaada merisuola uunivuokaan ja paina punajuuret hieman suolapedin sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia tai kunnes haarukalla kokeiltaessa ne ovat täysin kypsiä.
Vaahdota kerma. Notkista kulhossa ranskankerma piparjuuritahnan kanssa. Sekoita joukkoon kermavaahto. Mausta seos suolalla.
Leikkaa punajuuriin ristiviillot ja avaa hieman kuorta. Lusikoi päälle nokare piparjuurimoussea.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
909
217
19,5 g
13,0 g
7,5 g
7,5 g
2,0 g
2,0 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g Karkeaa merisuolaa,
2 - 3 rkl Piparjuuritahnaa,
Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli