Uunirösti

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Röstin kypsentäminen uunissa on vaivatonta. Mausta pellillä paistettava rösti parmesaanilla ja timjamilla,

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gperunoita
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
1 tltimjamia
3/4 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1/2 dlparmesaaniraastetta
1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklöljyä
  2. 2

    Raasta perunat hienoksi raasteeksi. Pane raaste siivilään, mausta suolalla. Puserra neste pois.

    MääräAinesosa
    500 gperunoita
  3. 3

    Yhdistä perunaraaste ja muut ainekset. Levitä seos ohuelti leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tltimjamia
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    1/2 dlparmesaaniraastetta
    1 kplkananmuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 tl Timjamia, 0,75 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 dl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä