Vaahterasiirappi-pähkinäkakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

Vaahterasiirappi-pähkinäkakku
Paloja
25
Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 kpl
(à 100 g) saksanpähkinöitä
1 kpl
(100 g) hasselpähkinöitä
200 g
Margariinia
3 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Viskiä tai appelsiinimehua
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Soodaa

KUORRUTUS

2 1/4 dl
(2 ¼ dl) tomusokeria
1/2 dl
Vaahterasiirappia
1/4 tl
(¼ tl) vaniljasokeria
1/4 tl
(¼ tl) piparkakkumaustetta

Näin teet

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät (säästä osa koristeeksi).

Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.

Vinkki! Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja tykkää myös pakastimesta.

2

Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

200 g
Margariinia
3 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Viskiä tai appelsiinimehua
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Soodaa
3

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

4

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.

1/4 tl
(¼ tl) vaniljasokeria
2 1/4 dl
(2 ¼ dl) tomusokeria
1/4 tl
(¼ tl) piparkakkumaustetta
1/2 dl
Vaahterasiirappia
5

Vinkki! Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja tykkää myös pakastimesta.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 19.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g636 g
Proteiinia2 g58 g
Rasvaa7 g166 g
Kuituja0 g12 g
Energiaa kj737 18426
Energiaa kcal176 4401

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Soodaa

  • 0,25 tl (¼ tl) vaniljasokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) piparkakkumaustetta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g636 g
Proteiinia2 g58 g
Rasvaa7 g166 g
Kuituja0 g12 g
Energiaa kj737 18426
Energiaa kcal176 4401

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Soodaa

  • 0,25 tl (¼ tl) vaniljasokeria

  • 0,25 tl (¼ tl) piparkakkumaustetta

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.