Vaahterasiirappi-pähkinäkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.

Ainekset

taikina

2 kpl
(à 100 g) saksanpähkinöitä
1 kpl
(100 g) hasselpähkinöitä
200 g
Margariinia
3 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Viskiä tai appelsiinimehua
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Soodaa

kuorrutus

2 1/4 dl
(2 ¼ dl) tomusokeria
1/2 dl
Vaahterasiirappia
1/4 tl
(¼ tl) vaniljasokeria
1/4 tl
(¼ tl) piparkakkumaustetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät (säästä osa koristeeksi).

Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.

Vinkki! Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja tykkää myös pakastimesta.

2

Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

200 g
Margariinia
3 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Viskiä tai appelsiinimehua
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Soodaa
3

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

4

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.

1/4 tl
(¼ tl) vaniljasokeria
2 1/4 dl
(2 ¼ dl) tomusokeria
1/4 tl
(¼ tl) piparkakkumaustetta
1/2 dl
Vaahterasiirappia
5

Vinkki! Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja tykkää myös pakastimesta.

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 19.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

737

176

6,6 g

1,6 g

25,4 g

17,9 g

0,5 g

2,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

0,5 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Soodaa,

0,25 tl (¼ tl) vaniljasokeria,

0,25 tl (¼ tl) piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli