Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

arvosana4/5

(6)arviota
20 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

100 gsaksanpähkinöitä
100 ghasselpähkinöitä
200 gmargariinia (maidoton)
3 dlsokeria
3 kplkananmunaa
1 tlvaniljasokeria
1/2 dlappelsiinimehua
4 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsoodaa

Kuorrutus

2 1/4 dltomusokeria
1/2 dlvaahterasiirappia
1/4 tlvaniljasokeria
1/4 tlpiparkakkumaustetta

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät ja säästä osa koristeeksi.

    MääräAinesosa
    100 ghasselpähkinöitä
    100 gsaksanpähkinöitä
  2. 2

    Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia (maidoton)
    3 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    1/2 dlappelsiinimehua
    4 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 tlsoodaa
  3. 3

    Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

  4. 4

    Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.

    MääräAinesosa
    1/4 tlvaniljasokeria
    2 1/4 dltomusokeria
    1/4 tlpiparkakkumaustetta
    1/2 dlvaahterasiirappia

Vinkki: Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja sen voi myös pakastaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä