Vaahterasiirappi-pähkinäkakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.
| Taikina | |
|---|---|
| 100 g | saksanpähkinöitä |
| 100 g | hasselpähkinöitä |
| 200 g | margariinia (maidoton) |
| 3 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | appelsiinimehua |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | soodaa |
| Kuorrutus | |
| 2 1/4 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| 1/4 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | piparkakkumaustetta |
- 1.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät ja säästä osa koristeeksi.
- 2.
Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.
- 3.
Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.
- 4.
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.
Vaahterasiirappi-pähkinäkakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 100 g | saksanpähkinöitä |
| 100 g | hasselpähkinöitä |
| 200 g | margariinia (maidoton) |
| 3 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | appelsiinimehua |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | soodaa |
Kuorrutus | |
| 2 1/4 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | vaahterasiirappia |
| 1/4 tl | vaniljasokeria |
| 1/4 tl | piparkakkumaustetta |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät ja säästä osa koristeeksi.
Määrä Ainesosa 100 g hasselpähkinöitä 100 g saksanpähkinöitä - 2
Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.
Määrä Ainesosa 200 g margariinia (maidoton) 3 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 1/2 dl appelsiinimehua 4 dl vehnäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1/2 tl soodaa - 3
Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.
- 4
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.
Määrä Ainesosa 1/4 tl vaniljasokeria 2 1/4 dl tomusokeria 1/4 tl piparkakkumaustetta 1/2 dl vaahterasiirappia
Vinkki: Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja sen voi myös pakastaa.
Ravintosisältö
281
Energiaa kcal
1177
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
25,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
281
Energiaa kcal
1177
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,4 g
Hiilihydraatteja
25,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























