Vaahterasiirappi-pähkinäkakku
Ainekset
Taikina
Kuorrutus
Valmistus
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät ja säästä osa koristeeksi.
Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.
Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.
Vinkki: Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja sen voi myös pakastaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
281
1177
13,3 g
2,4 g
35,4 g
25,9 g
1,7 g
4,0 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli