Vaahterasiirappi-pähkinäkakku
Ainekset
Taikina
Kuorrutus
Valmistus
Säädä uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät (säästä osa koristeeksi).
Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.
Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.
Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja tykkää myös pakastimesta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
176
737
6,6 g
1,6 g
25,4 g
17,9 g
0,5 g
2,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria,
0,5 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Soodaa,
0,25 tl (¼ tl) vaniljasokeria,
0,25 tl (¼ tl) piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli