Säädä uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät (säästä osa koristeeksi).
Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.
Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.
Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.
Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja tykkää myös pakastimesta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
737
176
6,6 g
1,6 g
25,4 g
17,9 g
0,5 g
2,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria,
0,5 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Soodaa,
0,25 tl (¼ tl) vaniljasokeria,
0,25 tl (¼ tl) piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli