Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.

Ainekset

Taikina

100 g
saksanpähkinöitä
100 g
hasselpähkinöitä
200 g
margariinia (maidoton)
3 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
appelsiinimehua
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Soodaa

Kuorrutus

2 1/4 dl
tomusokeria
1/2 dl
Vaahterasiirappia
1/4 tl
vaniljasokeria
1/4 tl
piparkakkumaustetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät ja säästä osa koristeeksi.

100 g
hasselpähkinöitä
100 g
saksanpähkinöitä
2

Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

200 g
margariinia (maidoton)
3 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
appelsiinimehua
4 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Soodaa
3

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

4

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.

1/4 tl
vaniljasokeria
2 1/4 dl
tomusokeria
1/4 tl
piparkakkumaustetta
1/2 dl
Vaahterasiirappia

Vinkki: Kakku säilyy hyvänä kolme viikkoa ja sen voi myös pakastaa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 16.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

281

1177

13,3 g

2,4 g

35,4 g

25,9 g

1,7 g

4,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli