Vaalea hedelmäkakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea hedelmäkakku

???
Paloja
15
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Laktoositonta margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Isoa kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Peruna-taimaissijauhoja tai ohrakasta
3 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Appelsiinimarmeladia
150 g
Kuivattuja aprikooseja

KUORRUTUS:

1 dl
Tomusokeria
Tilkka appelsiinimehua
Nonparelleja

Näin teet

1

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Saksi aprikoosit pieniksi. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää osa jauhoista, marmeladi sekä aprikoosit taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 litran kakkuvuoka) ja vedä taikinan keskelle pikkulusikalla vako. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Vuoan materiaali ja väri vaikuttavat kypsymisaikaan. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se. Voit koristella kakun sokerivesikuorrutuksella ja nonparelleilla. Sekoita tomusokeriin pienissä erissä appelsiinimehua, kunnes seos on sakeaa, mutta notkeaa. Valuta sitä kakun pintaan noroina.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
Muokattu: 15.5.2019