Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea hedelmäkakku

Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa

Ainekset

250 g
Laktoositonta margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Isoa kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Peruna-taimaissijauhoja tai ohrakasta
3 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 dl
Appelsiinimarmeladia
150 g
Kuivattuja aprikooseja

Kuorrutus:

1 dl
Tomusokeria
Tilkka appelsiinimehua
Nonparelleja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Saksi aprikoosit pieniksi. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää osa jauhoista, marmeladi sekä aprikoosit taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 litran kakkuvuoka) ja vedä taikinan keskelle pikkulusikalla vako. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Vuoan materiaali ja väri vaikuttavat kypsymisaikaan. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se. Voit koristella kakun sokerivesikuorrutuksella ja nonparelleilla. Sekoita tomusokeriin pienissä erissä appelsiinimehua, kunnes seos on sakeaa, mutta notkeaa. Valuta sitä kakun pintaan noroina.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.