Vaalea hedelmäkakku

Nappaa talteen!
| 250 g | laktoositonta margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | isoa kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | peruna-taimaissijauhoja tai ohrakasta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | appelsiinimarmeladia |
| 150 g | kuivattuja aprikooseja |
| Kuorrutus: | |
|---|---|
| 1 dl | tomusokeria |
| tilkka appelsiinimehua | |
| nonparelleja | |
- 1.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Saksi aprikoosit pieniksi. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää osa jauhoista, marmeladi sekä aprikoosit taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 litran kakkuvuoka) ja vedä taikinan keskelle pikkulusikalla vako. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Vuoan materiaali ja väri vaikuttavat kypsymisaikaan. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se. Voit koristella kakun sokerivesikuorrutuksella ja nonparelleilla. Sekoita tomusokeriin pienissä erissä appelsiinimehua, kunnes seos on sakeaa, mutta notkeaa. Valuta sitä kakun pintaan noroina.
Vaalea hedelmäkakku
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | laktoositonta margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | isoa kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | peruna-taimaissijauhoja tai ohrakasta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 dl | appelsiinimarmeladia |
| 150 g | kuivattuja aprikooseja |
Kuorrutus: | |
| 1 dl | tomusokeria |
| tilkka appelsiinimehua | |
| nonparelleja | |
Valmistus
- 1
Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Saksi aprikoosit pieniksi. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää osa jauhoista, marmeladi sekä aprikoosit taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhot. Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (2 litran kakkuvuoka) ja vedä taikinan keskelle pikkulusikalla vako. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Vuoan materiaali ja väri vaikuttavat kypsymisaikaan. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se. Voit koristella kakun sokerivesikuorrutuksella ja nonparelleilla. Sekoita tomusokeriin pienissä erissä appelsiinimehua, kunnes seos on sakeaa, mutta notkeaa. Valuta sitä kakun pintaan noroina.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












