Vadelma-herukkahillo

Arvostele resepti
1 Kappaletta

30 min

Keitä vadelmista ja herukoista hilloa talven varalle. Voit tehdä hillosta myös pippuri- tai salmiakkiversion.

Ainekset

MääräAinesosa
8 dlvadelmia
2 dlmustaherukoita
1/2 dlvettä
3 dlhillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi kattilan pohjalle ja lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää koko ajan sekoittaen hillosokeri.

  2. 2

    Keitä hilloa silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia. Kuori vaahto ja tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

    Vinkki: Tee hillosta pippurinen tai salmiakkinen versio:

    • Saat hilloon potkua, kun lisäät siihen yhtä aikaa marjojen kanssa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Voit lisäksi sekoittaa valmiiseen hilloon puoli desilitraa tummaa rommia.

    • Saat hilloon salmiakin makua, kun liotat kuumaan vesitilkkaan ennen marjojen lisäämistä viisi rouhittua turkinpippuri-karamellia. Keitä muuten ohjeen mukaan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä