Vadelma-herukkahillo | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vadelma-herukkahillo

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Keitä vadelmista ja herukoista hilloa talven varalle. Voit tehdä hillosta myös pippuri- tai salmiakkiversion.

Ainekset

8 dl
Vadelmia
2 dl
Mustaherukoita
1/2 dl
Vettä
3 dl
Hillosokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilan pohjalle ja lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää koko ajan sekoittaen hillosokeri.

2

Keitä hilloa silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia. Kuori vaahto ja tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Vinkki: Tee hillosta pippurinen tai salmiakkinen versio:

  • Saat hilloon potkua, kun lisäät siihen yhtä aikaa marjojen kanssa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Voit lisäksi sekoittaa valmiiseen hilloon puoli desilitraa tummaa rommia.

  • Saat hilloon salmiakin makua, kun liotat kuumaan vesitilkkaan ennen marjojen lisäämistä viisi rouhittua turkinpippuri-karamellia. Keitä muuten ohjeen mukaan.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
Muokattu: 8.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.