Vadelma-herukkahillo
30 min

Nappaa talteen!
Keitä vadelmista ja herukoista hilloa talven varalle. Voit tehdä hillosta myös pippuri- tai salmiakkiversion.
| 8 dl | vadelmia |
| 2 dl | mustaherukoita |
| 1/2 dl | vettä |
| 3 dl | hillosokeria |
- 1.
Mittaa vesi kattilan pohjalle ja lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää koko ajan sekoittaen hillosokeri.
- 2.
Keitä hilloa silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia. Kuori vaahto ja tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.
Vinkki: Tee hillosta pippurinen tai salmiakkinen versio:
Saat hilloon potkua, kun lisäät siihen yhtä aikaa marjojen kanssa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Voit lisäksi sekoittaa valmiiseen hilloon puoli desilitraa tummaa rommia.
Saat hilloon salmiakin makua, kun liotat kuumaan vesitilkkaan ennen marjojen lisäämistä viisi rouhittua turkinpippuri-karamellia. Keitä muuten ohjeen mukaan.
Vadelma-herukkahillo
Keitä vadelmista ja herukoista hilloa talven varalle. Voit tehdä hillosta myös pippuri- tai salmiakkiversion.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 dl | vadelmia |
| 2 dl | mustaherukoita |
| 1/2 dl | vettä |
| 3 dl | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Mittaa vesi kattilan pohjalle ja lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää koko ajan sekoittaen hillosokeri.
- 2
Keitä hilloa silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia. Kuori vaahto ja tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.
Vinkki: Tee hillosta pippurinen tai salmiakkinen versio:
Saat hilloon potkua, kun lisäät siihen yhtä aikaa marjojen kanssa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Voit lisäksi sekoittaa valmiiseen hilloon puoli desilitraa tummaa rommia.
Saat hilloon salmiakin makua, kun liotat kuumaan vesitilkkaan ennen marjojen lisäämistä viisi rouhittua turkinpippuri-karamellia. Keitä muuten ohjeen mukaan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























