Vadelma-herukkahillo - Yhteishyvä

Vadelma-herukkahillo

???
Kappaleita
1
Keitä vadelmista ja herukoista hilloa talven varalle. Voit tehdä hillosta myös pippuri- tai salmiakkiversion.
Jaa Somessa

Ainekset

8 dl
Vadelmia
2 dl
Mustaherukoita
1/2 dl
Vettä
3 dl
Hillosokeria

Näin teet

1

Mittaa vesi kattilan pohjalle ja lisää marjat. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää koko ajan sekoittaen hillosokeri.

Keitä hilloa silloin tällöin sekoittaen 10–15 minuuttia. Kuori vaahto ja tölkitä hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Vinkki: Tee hillosta pippurinen tai salmiakkinen versio: Saat hilloon potkua, kun lisäät siihen yhtä aikaa marjojen kanssa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Voit lisäksi sekoittaa valmiiseen hilloon puoli desilitraa tummaa rommia. Saat hilloon salmiakin makua, kun liotat kuumaan vesitilkkaan ennen marjojen lisäämistä viisi rouhittua turkinpippuri-karamellia. Keitä muuten ohjeen mukaan.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 27.7.2007
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa