Vatkaa rasva ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunankuori ja kananmunat yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten.
Yhdistä pähkinät, jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele ne taikinaan, älä enää vatkaa. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan. Lisää lopuksi jäiset pakastevadelmat.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun neliönmalliseen tai pyöreään uunivuokaan (n. 20 x 20 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leivonnainen on kypsä. Blondies saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.
Vinkki! Leivo nämä jo edellisenä päivänä, jolloin maut syvenevät vetäytyessään.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1344
321
19,8 g
8,7 g
29,4 g
17,2 g
2,5 g
5,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vaniljasokeria,
(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori,
0,3 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli