Vadelmakääretorttu
45 min

Nappaa talteen!
Rullaa kääretortun kierteisiin valkosuklaavaahtoa ja tuoreita vadelmia. Sulata valkosuklaa helposti mikrossa ja sekoita jäähtyneenä kermavaahtoon.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
- 1.
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.
- 2.
Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjalla ollut leivinpaperi pois, mutta jätä se pohjan päälle jäähtymisen ajaksi.
- 3.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, lyhyin sykäyksin, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.
- 4.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita valkosuklaa kerman joukkoon varovaisesti käännellen. Levitä valkosuklaakerma torttupohjalle ja ripottele vadelmat päälle. Kääri torttu rullalle leveämmältä sivulta ja jätä saumakohta alapuolelle.
- 5.
Anna tortun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti ennen tarjoilua.
Vadelmakääretorttu
Rullaa kääretortun kierteisiin valkosuklaavaahtoa ja tuoreita vadelmia. Sulata valkosuklaa helposti mikrossa ja sekoita jäähtyneenä kermavaahtoon.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjalla ollut leivinpaperi pois, mutta jätä se pohjan päälle jäähtymisen ajaksi.
- 3
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, lyhyin sykäyksin, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata - 4
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita valkosuklaa kerman joukkoon varovaisesti käännellen. Levitä valkosuklaakerma torttupohjalle ja ripottele vadelmat päälle. Kääri torttu rullalle leveämmältä sivulta ja jätä saumakohta alapuolelle.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) kuohukermaa 1/2 dl tomusokeria 125 g (1 rs) vadelmia - 5
Anna tortun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
226
Energiaa kcal
948
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
226
Energiaa kcal
948
Energiaa kj
11,1 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
19,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























