Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmakääretorttu

timer-icon45 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Rullaa kääretortun kierteisiin valkosuklaavaahtoa ja tuoreita vadelmia. Sulata valkosuklaa helposti mikrossa ja sekoita jäähtyneenä kermavaahtoon.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

200 g
Vadelmia
1/2 dl
tomusokeria
100 g
valkosuklaata
2 dl
(1 prk) kuohukermaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2

Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjalla ollut leivinpaperi pois, mutta jätä se pohjan päälle jäähtymisen ajaksi.

3

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, lyhyin sykäyksin, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.

100 g
valkosuklaata
4

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita valkosuklaa kerman joukkoon varovaisesti käännellen. Levitä valkosuklaakerma torttupohjalle ja ripottele vadelmat päälle. Kääri torttu rullalle leveämmältä sivulta ja jätä saumakohta alapuolelle.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1/2 dl
tomusokeria
200 g
Vadelmia
5

Anna tortun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 23.7.2012
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

221

924

11,0 g

6,4 g

26,3 g

18,8 g

0,4 g

4,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl leivinjauhetta,

200 g Vadelmia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli