Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.
Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjalla ollut leivinpaperi pois, mutta jätä se pohjan päälle jäähtymisen ajaksi.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, lyhyin sykäyksin, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita valkosuklaa kerman joukkoon varovaisesti käännellen. Levitä valkosuklaakerma torttupohjalle ja ripottele vadelmat päälle. Kääri torttu rullalle leveämmältä sivulta ja jätä saumakohta alapuolelle.
Anna tortun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti ennen tarjoilua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
221
924
11,0 g
6,4 g
26,3 g
18,8 g
0,4 g
4,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl leivinjauhetta,
200 g Vadelmia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli