Vadelmakääretorttu

Arvostele resepti
12 Annosta

45 min

Rullaa kääretortun kierteisiin valkosuklaavaahtoa ja tuoreita vadelmia. Sulata valkosuklaa helposti mikrossa ja sekoita jäähtyneenä kermavaahtoon.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
3/4 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

100 gvalkosuklaata
2 dl(1 prk) kuohukermaa
1/2 dltomusokeria
125 g(1 rs) vadelmia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos taikinaan samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    3/4 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä pohjalla ollut leivinpaperi pois, mutta jätä se pohjan päälle jäähtymisen ajaksi.

  3. 3

    Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, lyhyin sykäyksin, välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki.

    MääräAinesosa
    100 gvalkosuklaata
  4. 4

    Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita valkosuklaa kerman joukkoon varovaisesti käännellen. Levitä valkosuklaakerma torttupohjalle ja ripottele vadelmat päälle. Kääri torttu rullalle leveämmältä sivulta ja jätä saumakohta alapuolelle.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1/2 dltomusokeria
    125 g(1 rs) vadelmia
  5. 5

    Anna tortun tekeytyä jääkaapissa peitettynä muutama tunti ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä