Vadelmamurupiirakka

Arvostele resepti
12 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kauramurulla kuorrutettu vadelmapiirakka sisältää vadelmaa kahdella tavalla, hillona ja tuoreina marjoina. Tarjoa kesäinen marjamurupiirakka vaniljakastikkeen kanssa tai herkuttele raikas marjapiirakka sellaisenaan.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
150 gmargariinia
1 kplkananmuna

Päälle

1 1/2 dlkaurahiutaleita
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
50 gmargariinia
1 dlvadelmahilloa
125 g(1 rs) vadelmia
1 rklperunajauhoja

Lisäksi

2 dl(1 prk) vaniljakastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

    MääräAinesosa
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    150 gmargariinia
    1 kplkananmuna
  2. 2

    Nypi kulhossa kaurahiutaleista, sokerista, vaniljasokerista ja margariinista murumainen seos. Levitä piirakkapohjalle ensin vadelmahilloa ja sen päälle perunajauhoissa pyöräytetyt vadelmat. Ripottele muruseos pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    50 gmargariinia
    1 dlvadelmahilloa
    1 rklperunajauhoja
    125 g(1 rs) vadelmia
  3. 3

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa 30–35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vaniljakastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä