Vadelmamurupiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Vadelmamurupiirakka

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
150 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna

pinnalle

1 kpl
(200 g) pakastevadelmia
1 rkl
Perunajauhoja
1 dl
Vadelmahilloa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
50 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun,(halkaisijaltaan noin 28 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tai pienelle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja nosta piirakkavuoka hetkeksi kylmään. Sekoita kulhossa puolisulaneet vadelmat, perunajauho ja vadelmahillo keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleista, sokerista, vaniljasokerista ja margariinista murumainen seos. Levitä vadelmaseos piirakkavuoan pohjalle ja murusta kauraseos päälle. Paista 200-asteisessa uunin alatasossa 30–35 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.5.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.