Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.
Nypi kulhossa kaurahiutaleista, sokerista, vaniljasokerista ja margariinista murumainen seos. Levitä piirakkapohjalle ensin vadelmahilloa ja sen päälle perunajauhoissa pyöräytetyt vadelmat. Ripottele muruseos pinnalle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa 30–35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
317
1329
14,5 g
6,2 g
40,8 g
18,8 g
2,0 g
4,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl leivinjauhetta,
2 dl (1 prk) vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli