Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmamurupiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Kauramurulla kuorrutettu vadelmapiirakka sisältää vadelmaa kahdella tavalla, hillona ja tuoreina marjoina. Tarjoa kesäinen marjamurupiirakka vaniljakastikkeen kanssa tai herkuttele raikas marjapiirakka sellaisenaan.

Ainekset

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna

Päälle

1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 g
margariinia
1 dl
vadelmahilloa
125 g
(1 rs) vadelmia
1 rkl
perunajauhoja

Lisäksi

2 dl
(1 prk) vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna
2

Nypi kulhossa kaurahiutaleista, sokerista, vaniljasokerista ja margariinista murumainen seos. Levitä piirakkapohjalle ensin vadelmahilloa ja sen päälle perunajauhoissa pyöräytetyt vadelmat. Ripottele muruseos pinnalle.

1 1/2 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
50 g
margariinia
1 dl
vadelmahilloa
1 rkl
perunajauhoja
125 g
(1 rs) vadelmia
3

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasossa 30–35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

2 dl
(1 prk) vaniljakastiketta
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 28.5.2012
|
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

317

1329

14,5 g

6,2 g

40,8 g

18,8 g

2,0 g

4,5 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl leivinjauhetta,

2 dl (1 prk) vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli