Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vadelmatäytekakku lakritsi-suolakinuskitäytteellä

Vadelmatäytekakku lakritsi-suolakinuskitäytteellä

timer-iconUseita tunteja  (josta noin 1,5 tuntia aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Ihana vadelmatäytekakku saa herkullisen säväyksen lakritsilla maustetusta suolakinuskista. Makeansuolaisen kinuskin pariksi keitetään raikas vadelmahilloke.

Ainekset

Pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vadelmahilloke

400 g
(2 ps) vadelmia (pakaste)
1/2 dl
sokeria

Lakritsi-suolakinuski

150 g
lakritsia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1/2 tl
suolaa

Kuorrute

2 dl
(1 prk) vispikermaa
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
vadelmamehua (pakastevadelmista)
1/2 dl
sokeria

Kostuke

1 dl
maitoa

Koristeluun

125 g
(1 rs) vadelmia
lakritsia

Lisäksi

2 kpl
pursotinpussia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

2

Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Tee hilloke. Keitä vadelmia ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi hilloke ja ota ½ desiä mehua talteen kuorrutetta varten. Jäähdytä hilloke.

400 g
(2 ps) vadelmia (pakaste)
1/2 dl
sokeria
4

Tee kinuski. Paloittele lakritsit. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa ja hieman paksuuntunut. Lisää lakritsit ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes lakritsit ovat pehmenneet. Lisää suola. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi ja laita pursotinpussiin.

150 g
lakritsia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
1/2 tl
suolaa
5

Tee kuorrute. Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Sekoita vadelmamehu ja sokeri vaahtoon. Laita vaahto pursotinpussiin.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
250 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
vadelmamehua (pakastevadelmista)
1/2 dl
sokeria
6

Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta maidolla. Leikkaa kuorrutteen ja kinuskin pursotinpussien päätä auki noin 1,5 senttimetriä. Pursota kuorrutetta pohjan reunoille noin 2 senttimetrin leveydelle. Levitä pursotuksen sisäpuolelle puolet hillokkeesta ja pursota puolet kinuskista päälle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja toista täyttäminen. Kostuta viimeinen levy alta ja nosta päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

1 dl
maitoa
7

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle. Koristele kakku vadelmilla ja lakritseilla.

125 g
(1 rs) vadelmia
lakritsia

Vinkki: Jos haluat kuorrutteesta tummemman vaaleanpunaisen, lisää noin ¼–½ teelusikallista punaista elintarvikeväriä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.4.2025
|
Muokattu: 16.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

426

1783

23,0 g

14,5 g

46,5 g

36,3 g

2,1 g

6,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

lakritsia,

2 kpl pursotinpussia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli