
Vadelmatäytekakku lakritsi-suolakinuskitäytteellä
Ainekset
Pohja
Vadelmahilloke
Lakritsi-suolakinuski
Kuorrute
Kostuke
Koristeluun
Lisäksi
Valmistus
Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.
Tee hilloke. Keitä vadelmia ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Siivilöi hilloke ja ota ½ desiä mehua talteen kuorrutetta varten. Jäähdytä hilloke.
Tee kinuski. Paloittele lakritsit. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa hiljaa poreillen noin 10 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa ja hieman paksuuntunut. Lisää lakritsit ja jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes lakritsit ovat pehmenneet. Lisää suola. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi ja laita pursotinpussiin.
Tee kuorrute. Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Sekoita vadelmamehu ja sokeri vaahtoon. Laita vaahto pursotinpussiin.
Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta kakkupohjan päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta maidolla. Leikkaa kuorrutteen ja kinuskin pursotinpussien päätä auki noin 1,5 senttimetriä. Pursota kuorrutetta pohjan reunoille noin 2 senttimetrin leveydelle. Levitä pursotuksen sisäpuolelle puolet hillokkeesta ja pursota puolet kinuskista päälle. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja toista täyttäminen. Kostuta viimeinen levy alta ja nosta päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle. Koristele kakku vadelmilla ja lakritseilla.
Vinkki: Jos haluat kuorrutteesta tummemman vaaleanpunaisen, lisää noin ¼–½ teelusikallista punaista elintarvikeväriä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
426
1783
23,0 g
14,5 g
46,5 g
36,3 g
2,1 g
6,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
lakritsia,
2 kpl pursotinpussia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli