Välimeren filee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Välimeren filee

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valkosipulit ja yrtit kuuluvat Välimeren keittiöön. Välimerellinen naudanfilee maistuu viikonloppuna vaikkapa rosmariiniuuniperunoiden kanssa.

Ainekset

1 kg
Naudan sisäfileetä
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Sormisuolaa
1 tl
Fenkolinsiemeniä
1 tl
Kokonaisia mustapippureita
1 tl
Ruokokidesokeria
1 tl
Yrttiseosta
1/2 tl
Chilirouhetta

paistamiseen

Margariinia ja öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa mortteliin kuoritut valkosipulinkynnet ja mausteet, murskaa tasaiseksi seokseksi. Poista fileestä kalvot. Ruskista lihan pinta rasva-öljyseoksessa pannulla. Ripottele leivinpaperille mausteseos ja nosta lämmin filee päälle. Pyörittele fileetä kunnes mausteet tarttuvat lihan pintaan.

Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 55–58 astetta. Kääri filee 15 minuutiksi folioon.

Viipaloi ja tarjoile esim. rosmariiniuuniperunoiden kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.