Välimeren filee

Valkosipulit ja yrtit kuuluvat Välimeren keittiöön. Välimerellinen naudanfilee maistuu viikonloppuna vaikkapa rosmariiniuuniperunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan sisäfileetä
2 kplvalkosipulinkynttä
2 tlsormisuolaa
1 tlfenkolinsiemeniä
1 tlkokonaisia mustapippureita
1 tlruokokidesokeria
1 tlyrttiseosta
1/2 tlchilirouhetta

Paistamiseen

margariinia ja öljyä

Valmistus

  1. 1

    Mittaa mortteliin kuoritut valkosipulinkynnet ja mausteet, murskaa tasaiseksi seokseksi. Poista fileestä kalvot. Ruskista lihan pinta rasva-öljyseoksessa pannulla. Ripottele leivinpaperille mausteseos ja nosta lämmin filee päälle. Pyörittele fileetä kunnes mausteet tarttuvat lihan pintaan.

    Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 55–58 astetta. Kääri filee 15 minuutiksi folioon.

    Viipaloi ja tarjoile esim. rosmariiniuuniperunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025