Nypi voi ja kuivat ainekset keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää neste ja basilika ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halk. 24 cm). Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Levitä esipaistetun pohjan päälle kesäkurpitsaviipaleet, tomaattiviipaleet ja murskattu valkosipulinkynsi. Rouhi päälle mustapippuria ja mausta kuivatulla timjamilla.
Kuutioi päälle vuohenjuustoa. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään ja kaada muiden täytteiden päälle. Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
319
1334
22,5 g
11,5 g
20,8 g
2,8 g
1,4 g
8,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
1 rkl Vettä tai kermaa,
Kuivattua basilikaa tai 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa silputtuna,
Valkosipulinkynsi,
Ripaus mustapippuria,
Kuivattua timjamia,
150 g Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli