Poista fileestä kalvot. Ruskista fileen pinta voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta.
Sekoita pehmeään voihin raastetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Lusikoi voiseos fileen pinnalle ja kääri filee vetäytymään 10 minuutiksi folioon. Viipaloi liha.
Valmista kastike vetäytymisen aikana. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kerma, herukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla ja kiehauta sekoittaen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1804
431
21,0 g
11,8 g
7,8 g
5,2 g
0,5 g
46,5 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Voita ja öljyä,
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli