Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike

Nappaa talteen!
Sisäfileen silaa valkosipulivoi ja lempeä mustaherukkakastike.
| 1 1/5 kg | naudan sisäfilee |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| voita ja öljyä | |
| Valkosipulivoi | |
| 50 g | voita |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | hienonnettua persiljaa |
| Mustaherukkakastike | |
| 2 dl | vahvaa lihalientä |
| 2 dl | punaviiniä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | pakastemustaherukoita |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 1/2 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
- 1.
Poista fileestä kalvot. Ruskista fileen pinta voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta.
Sekoita pehmeään voihin raastetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Lusikoi voiseos fileen pinnalle ja kääri filee vetäytymään 10 minuutiksi folioon. Viipaloi liha.
Valmista kastike vetäytymisen aikana. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kerma, herukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla ja kiehauta sekoittaen.
Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike
Sisäfileen silaa valkosipulivoi ja lempeä mustaherukkakastike.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | naudan sisäfilee |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Paistamiseen | |
| voita ja öljyä | |
Valkosipulivoi | |
| 50 g | voita |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | hienonnettua persiljaa |
Mustaherukkakastike | |
| 2 dl | vahvaa lihalientä |
| 2 dl | punaviiniä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | pakastemustaherukoita |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 1/2 rkl | maissitärkkelysjauhoja |
Valmistus
- 1
Poista fileestä kalvot. Ruskista fileen pinta voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta.
Sekoita pehmeään voihin raastetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Lusikoi voiseos fileen pinnalle ja kääri filee vetäytymään 10 minuutiksi folioon. Viipaloi liha.
Valmista kastike vetäytymisen aikana. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kerma, herukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla ja kiehauta sekoittaen.
Ravintosisältö
431
Energiaa kcal
1804
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
46,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
431
Energiaa kcal
1804
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
5,2 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
46,5 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Voita ja öljyä, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





