Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sisäfileen silaa valkosipulivoi ja lempeä mustaherukkakastike.

Ainekset

1 1/5 kg
Naudan sisäfilee
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

paistamiseen

Voita ja öljyä

valkosipulivoi

50 g
Voita
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Hienonnettua persiljaa

mustaherukkakastike

2 dl
Vahvaa lihalientä
2 dl
Punaviiniä
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Pakastemustaherukoita
2 rkl
Fariinisokeria
1 1/2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista fileestä kalvot. Ruskista fileen pinta voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta.

Sekoita pehmeään voihin raastetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Lusikoi voiseos fileen pinnalle ja kääri filee vetäytymään 10 minuutiksi folioon. Viipaloi liha.

Valmista kastike vetäytymisen aikana. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kerma, herukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla ja kiehauta sekoittaen.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1804

431

21,0 g

11,8 g

7,8 g

5,2 g

0,5 g

46,5 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Voita ja öljyä,

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli