Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike

Sisäfileen silaa valkosipulivoi ja lempeä mustaherukkakastike.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kgnaudan sisäfilee
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Paistamiseen

voita ja öljyä

Valkosipulivoi

50 gvoita
4 kplvalkosipulinkynttä
1 rklhienonnettua persiljaa

Mustaherukkakastike

2 dlvahvaa lihalientä
2 dlpunaviiniä
1 dlkuohukermaa
1 dlpakastemustaherukoita
2 rklfariinisokeria
1 1/2 rklmaissitärkkelysjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Poista fileestä kalvot. Ruskista fileen pinta voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta.

    Sekoita pehmeään voihin raastetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Lusikoi voiseos fileen pinnalle ja kääri filee vetäytymään 10 minuutiksi folioon. Viipaloi liha.

    Valmista kastike vetäytymisen aikana. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kerma, herukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla ja kiehauta sekoittaen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Voita ja öljyä, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä