Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Sisäfileen silaa valkosipulivoi ja lempeä mustaherukkakastike.

Ainekset

1 1/5 kg
Naudan sisäfilee
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

Voita ja öljyä

Valkosipulivoi

50 g
Voita
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Hienonnettua persiljaa

Mustaherukkakastike

2 dl
Vahvaa lihalientä
2 dl
Punaviiniä
1 dl
Kuohukermaa
1 dl
Pakastemustaherukoita
2 rkl
Fariinisokeria
1 1/2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileestä kalvot. Ruskista fileen pinta voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta.

Sekoita pehmeään voihin raastetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Lusikoi voiseos fileen pinnalle ja kääri filee vetäytymään 10 minuutiksi folioon. Viipaloi liha.

Valmista kastike vetäytymisen aikana. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kerma, herukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla ja kiehauta sekoittaen.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

431

1804

21,0 g

11,8 g

7,8 g

5,2 g

0,5 g

46,5 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Voita ja öljyä,

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli