Valkosuklaa-vadelmavanukas

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gvalkosuklaata
3 kplliivatelehteä
3 dlmaitoa
3/4 dlsokeria
2 dlkuohukermaa

Vadelmakruunu

1 dlmakeaa vadelmamehua
1 rklperunajauhoja
1 kplpakastevadelmia (200 g)

Valmistus

  1. 1

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta maito. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne suklaaseoksen joukkoon. Lisää kerma. Annostele seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

    Mittaa vadelmamehu kattilaan ja vispaa joukkoon perunajauhot. Lisää vadelmat. Kuumenna ja sekoita niin, että vadelmat kuumenevat ja liemi kuplahtaa. Anna jäähtyä. Jaa vadelmat liemineen vanukkaiden päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä