Valkosuklaa-vadelmavanukas - Yhteishyvä

Valkosuklaa-vadelmavanukas

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Valkosuklaata
3 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Maitoa
3/4 dl
Sokeria
2 dl
Kuohukermaa

VADELMAKRUUNU

1 dl
Makeaa vadelmamehua
1 rkl
Perunajauhoja
1 kpl
Pakastevadelmia (200 g)

Näin teet

1

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta maito. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne suklaaseoksen joukkoon. Lisää kerma. Annostele seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Mittaa vadelmamehu kattilaan ja vispaa joukkoon perunajauhot. Lisää vadelmat. Kuumenna ja sekoita niin, että vadelmat kuumenevat ja liemi kuplahtaa. Anna jäähtyä. Jaa vadelmat liemineen vanukkaiden päälle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa